Judicial

Un jutge diu que Vic va vulnerar la llibertat ideològica de Ciutadans

L'Ajuntament no va deixar-los posar una carpa el passat gener

per Osona.com, Vic, Catalunya | 23 de juny de 2022 a les 17:54 |
La plana major de Ciutadans va posar la carpa a Vic tot i la negativa de l’Ajuntament | Carles Fiter
El jutjat del contenciós administratiu número 15 de Barcelona ha decretat que l'Ajuntament de Vic va vulnerar la "llibertat ideològica" de Ciutadans en no autoritzar la instal·lació d'una carpa informativa el passat gener.

Tal com recull la sentència, a la qual ha tingut accés Osona.com, l'administració local té certa llibertat per acceptar o rebutjar permisos per fer actes, però en aquest cas no està justificada la motivació.


L'Ajuntament es va emparar en l'article 96.3 de les ordenances municipals. Es va vetar la parada per ser "contrària a la moral, als bons costums ciutadans o a l'ordre públic", en el marc de la polèmica pel català a l'escola. Llavors, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, remarcava que "sempre que sigui possible, no els ajudarem ni els facilitarem anar contra la nostra llengua ni l'escola catalana".

La formació taronja, que va acabar muntant la carpa, va portar el cas els tribunals al·legant també una violació del dret de reunió i d'igualtat. En ambdós casos, el jutjat ho ha desestimat. Tot i això, Vic haurà d'assumir la meitat del cost del litigi.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació