Josep Eladi Baños, reelegit rector de la UVic per un segon mandat

Té l'objectiu de fer de la universitat un referent a nivell català i europeu

Josep Eladi Baños
Josep Eladi Baños | Adrià Costa
Osona.com
23 de juny del 2022
Actualitzat a les 10:50h
Josep Eladi Baños ha estat reelegit rector de la UVic-UCC per un segon mandat. Així, estarà al capdavant de la direcció acadèmica de la universitat per quatre anys més, del 2022 al 2026. Baños ha fet balanç del seu primer mandat, iniciat el desembre del 2018, i ha explicat que "ha estat un període de molta feina, amb dificultats sobrevingudes, com la pandèmia". Segons ha dit, el segon mandat li permetrà "acabar projectes ja començats i impulsar-ne de nous" i assolir objectius com ara "fer que la UVic-UCC esdevingui un referent català i europeu en qualitat de docència, contribuir al seu creixement".

El Patronat de la FUBalmes també ha aprovat la liquidació provisional del pressupost del 2021-2022, que es tancarà el pròxim 30 de juny amb uns ingressos totals que sumen 48,5 milions d'euros, dels quals el 21% procedeixen del conveni programa subscrit amb la Generalitat de Catalunya.
 
Pel que fa a l'execució de les inversions, se n'hauran fet per un valor de 822.000 euros, que s'han destinat en bona part a millores docents. Per al curs 2022-2023, la primera estimació del pressupost preveu un creixement dels ingressos del 3%, fins a assolir una xifra que fregarà els 50 milions d'euros. “Aquest increment es deu a la previsió d'una pujada dels ingressos de la matrícula de grau, tant gràcies a la incorporació dels nous estudis en Biomedicina com a la millora estimada de la matrícula general”, explica el gerent de la UVic-UCC, Marc Mussons. El nou pressupost incorporarà també l'increment salarial del personal de la institució, acordat entre la seva direcció i el Comitè d'Empresa, que es farà efectiu amb un increment del 3,2% de les nòmines a partir del pròxim juliol.
 
En relació amb les inversions previstes per al curs que ve, el gerent destaca una nova aposta per les mesures de ciberseguretat, l'adquisició d'un nou programari de qualitat i noves millores en els laboratoris de les quatre facultats de la UVic.

Pel que fa a infraestructures, el curs vinent arrencarà amb la finalització de les obres del nou paranimf, ubicat a l'antiga església de la Santa Creu, al costat del Rectorat. L'obra s'ha dut a terme essencialment a través d'accions de mecenatge i la seva inauguració coincidirà amb la del pròxim curs acadèmic. 
Arxivat a