Tradició

La Flama del Canigó torna a la majoria de pobles d'Osona

La festa ancestral recupera la normalitat

per Osona.com, Vic, Catalunya | 22 de juny de 2022 a les 15:53 |
La Flama del Canigó a Coll d'Ares, en una imatge d’arxiu | Josep M. Montaner
Després de dos anys de pandèmia, la Flama del Canigó torna a la normalitat. D'aquesta manera, aquesta festa ancestral símbol de germanor entre els territoris de parla catalana recorrerà altre cop la majoria de pobles de Catalunya, també d'Osona, gràcies a centenars de voluntaris.

Com és habitual, el punt de partida serà coll d'Ares on la Flama hi arribarà al voltant de les 7 del matí procedent del Canigó. A partir de les 11 arribaran alumnes de l'escola Arrels i La Bressola, de la Catalunya Nord; i a les 12, el president Quim Torra. A partir de dos quarts de 4, una comitiva encapçalada per Daniella Grau encendrà els peveters de la majoria d'equips de foc que repartiran la Flama.


A Osona hi arribarà al voltant de les 6 de la tarda. Hi ha la ruta de Vic, de Manlleu, del Bisaura-Vall del Ges, del Lluçanès i les dues branques d'Osona Sud. Podeu els horaris de cada municipi en aquest enllaç.

Els homenatjats d'enguany són la parella Toni Ayala i Llum Ferrero. Segons l'organització -Òmnium i Tradicat-, "són dues persones extraordinàries que, amb la mateixa passió que fa que no s'hagi apagat mai la flama del seu matrimoni, vetllen per mantenir ben encesa la Flama del Canigó". 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació