La Flama del Canigó torna a la majoria de pobles d'Osona

La festa ancestral recupera la normalitat

La Flama del Canigó a Coll d'Ares, en una imatge d’arxiu
La Flama del Canigó a Coll d'Ares, en una imatge d’arxiu | Josep M. Montaner
Osona.com
22 de juny del 2022
Després de dos anys de pandèmia, la Flama del Canigó torna a la normalitat. D'aquesta manera, aquesta festa ancestral símbol de germanor entre els territoris de parla catalana recorrerà altre cop la majoria de pobles de Catalunya, també d'Osona, gràcies a centenars de voluntaris.

Com és habitual, el punt de partida serà coll d'Ares on la Flama hi arribarà al voltant de les 7 del matí procedent del Canigó. A partir de les 11 arribaran alumnes de l'escola Arrels i La Bressola, de la Catalunya Nord; i a les 12, el president Quim Torra. A partir de dos quarts de 4, una comitiva encapçalada per Daniella Grau encendrà els peveters de la majoria d'equips de foc que repartiran la Flama.

A Osona hi arribarà al voltant de les 6 de la tarda. Hi ha la ruta de Vic, de Manlleu, del Bisaura-Vall del Ges, del Lluçanès i les dues branques d'Osona Sud.Podeu els horaris de cada municipi en aquest enllaç.

Els homenatjats d'enguany són la parella Toni Ayala i Llum Ferrero. Segons l'organització -Òmnium i Tradicat-, "són dues persones extraordinàries que, amb la mateixa passió que fa que no s'hagi apagat mai la flama del seu matrimoni, vetllen per mantenir ben encesa la Flama del Canigó".