​Comencen les obres per ampliar l'UCI de l'Hospital de Vic

La reforma permetrà guanyar dos nous boxes i millorar el confor de professionals

Osona.com
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:11h
La Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de Vic.
La Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de Vic. | CHV
La Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Universitari de Vic s'ha traslladat aquest dimarts a la planta 3.1. Aquesta canvi d'ubicació es deu a les obres d'ampliació i millora de la unitat, que han de començar el 27 de juny. Està previst que els espais estiguin a punt a mitjans de setembre. Per tant aquesta ubicació provisional es mantindrà durant dos mesos i mig.

Tal com destaca el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), aquest projecte de reforma, que té un cost d’uns 470.000 euros, permetrà passar dels 10 llits actuals a 12. Alhora, s'introduiran millores en la climatització, l'accés als boxes amb portes automàtiques i es redissenyaran els controls i zones de treball per fer-los més funcionals.

Un altre aspecte en què es vol incidir és en la "humanització" dels espais. Els pacients que han de rebre cures intensives acostumen a passar períodes llargs ingressats i, sovint, sense poder-se aixecar del llit -o fins i tot sense girar-se- durant molts dies. 

Per ajudar a fer una mica més amable l'estada, s'introduiran millores a nivell d'ambientació i s'incorporaran innovacions com plafons d'il·luminació led que reprodueixen el cicle circadià. Aquest darrer projecte s'ha desenvolupat amb l'empresa Novatilu arran de la Jornada d'Aliances per la Innovació que el CHV va organitzar l'any passat.
Arxivat a