Sant Miquel de Balenyà

Els veïns de Sant Miquel de Balenyà aposten per mantenir el nom del poble

Un 29,53% del cens van participar en la consulta per escollir la denominació

per Osona.com, Sant Miquel de Balenyà, Catalunya | 20 de juny de 2022 a les 12:49 |
Les votacions van tenir lloc al teatre de Sant Miquel de Balenyà. | A.L
Els veïns de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Sant Miquel de Balenyà no volen canviar el nom del seu poble. Així ha quedat plasmat en la consulta per decidir la denominació. I ho ha fet de forma clara. Gairebé un 70% (236 vots) han optat per aquesta opció, mentre que un 30% (104) preferien canviar-lo a Balenyà de l'Estació
 

La participació s'ha situat en un 29,53%, 342 vots de les 1.158 persones censades. Aquesta xifra és lleugerament superior a altres consultes com la de Sant Carles de la Ràpita, però per sota de la de l'Esquirol.

El president de l'EMD, Toni Vallbona, valora la participació, en què un de cada tres veïns "ha parlat", i també destaca la "claredat" dels resultats que posen "punt i final" a una reivindicació històrica.


De moment els resultats són provisionals, ja que el recompte definitiu no es donarà a conèixer fins dimecres. Tot i això, el president de l'EMD ha destacat que durant el recompte "ja va quadrar tot".

Malgrat que la consulta no fos vinculant, els resultats passaran pel plenari de l'EMD i se n'emetrà una resolució.


Les votacions van tenir lloc a la Sala Cultural El Teatre el divendres a la tarda i diumenge tot el dia. El darrer dia és quan va haver-hi més afluència.

Sant Miquel de Balenyà va ser el nom oficial que es va triar des de l'Ajuntament de Seva l'any 1991 -de qui depenien fins la creació de l'EMD el 2017-, però mai va ser ratificat pels habitants. Ara, amb l'ús quotidià de la llengua i sobretot entre els més joves, el terme Balenyà estava perdent força davant la denominació Sant Miquel. El compromís dels grups des de la creació de l'EMD era ratificar el nom.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació