Els petards més sorollosos tornaran a estar prohibits al centre de Vic durant la revetlla

A la resta de places i espais públics de la ciutat cal respectar la distància per tirar petards

Durant la presentació de les campanyes de prevenció per les revetlles a Vic.
Durant la presentació de les campanyes de prevenció per les revetlles a Vic. | Aj. de Vic
Osona.com
20 de juny del 2022
L'Ajuntament de Vic tornarà a multar aquells que tirin petards de màxima potència -F3- a la plaça Major o el centre històric de la ciutat. Aquest divendres es va presentar la campanya informativa dels tipus de petards que es poden tirar per celebrar les revetlles de Sant Joan i de Sant Pere. Tal com explicava l'inspector en cap de la Guàrdia Urbana, Antoni Jurjo, "es vol protegir no només a nivell acústic el veïnat del centre històric sinó també les persones que passegen o estan en terrasses de bars o restaurants".

A la resta de places i espais públics de la ciutat, es poden tirar petards de categoria F1 i F2 a un mínim d'1 i 8 metres respectivament. La regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, recordava que és important seguir la normativa establerta per poder tenir unes revetlles segures. L'incompliment de totes les mesures es poden sancionar amb fins a 900 euros de multa. Les restriccions s'apliquen els dies 23, 24 i 28 i 29 de juny.

Lluny dels hospitals i de les zones boscoses
D'altra banda, per garantir la seguretat cal respectar una distància mínima de 150 metres respecte als centres hospitalaris per llençar petards i altres articles pirotècnics. Tampoc es poden fer esclatar en elements estructurals ni on puguin provocar molèsties a la resta de la ciutadania.

Es recorda que no es poden llençar coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses, no es poden llençar mai petards contra ningú, no es poden encendre petards dins les cases, no es poden llençar ni manipular petards des de balconades ni finestres, no està permès llençar petards en el mobiliari urbà i als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals i tancar portes i finestres.

A la nit silenci
Paral·lelament, l'Ajuntament també engega de nou la campanya "Activa el silenci", que té per objectiu promoure la bona convivència entre el veïnat en una època en què es fa més vida al carrer i a les terrasses. Per això, Agents cívics i de la Guàrdia Urbana s'ocuparan de difondre els beneficis que suposen activar el silenci a la nit. “Els agents cívics nocturns vetllaran perquè es compleixi la campanya i es farà pedagogia en els espais més concorreguts i on se solen rebre queixes per sorolls”, explicava Cristina Molas, , coordinadora dels Agents Cívics.
Arxivat a