Tallers de creació de propostes per als pressupostos participatius de Tona

La partida per a la iniciativa és de 50.000 euros

La tècnica de participació, Sílvia Font, i el regidor de Comunicació, Participació i Transparència, Guiu Grau, de Tona.
La tècnica de participació, Sílvia Font, i el regidor de Comunicació, Participació i Transparència, Guiu Grau, de Tona. | Aj. de Tona
Osona.com
18 de juny del 2022
L'Ajuntament de Tona ha arrencat una nova edició dels pressupostos participatius. En aquesta tercera edició, es destinaran 50.000 euros per aquells projectes que proposi la ciutadania. Una de les novetats més destacades en el procés participatiu és que s'han organitzat dos tallers de creació de propostes per, segons l'Ajuntament, afavorir la reflexió col·lectiva. Es faran el 29 de juny, a les 18h, i el 16 de juliol, a les 11h a l'Espai Muriel Casals.

D'altra banda, un dels altres canvis més destacat és en el sistema de votació. Es mantenen les dues tipologies de propostes, petites (fins a 10.000 euros) i mitjanes-grans (de 10.000 a 40.000), però s'incorpora un canvi en la metodologia de votació. Cadascú podrà emetre tres vots per a les dues categories.

Fase de propostes fins al 25 de juliol
Aquesta setmana ja s'ha iniciat el període de presentació de propostes, que s'allargarà fins al 25 de juliol. Es poden proposar projectes, inversions i accions per millorar el poble en qualsevol àmbit. Tal com destaca l'Ajuntament, les propostes han de ser clares i concretes, i s'han de pensar procurant satisfer necessitats del poble, donant resposta a necessitats col·lectives i no a necessitats individuals.
Arxivat a