​La Guerra Civil a Seva a través del testimoni de dos veïns

Xavier Cateura i Valls presenta aquest dissabte el seu nou llibre

Xavier Cateura mostra un exemplar del nou llibre.
Xavier Cateura mostra un exemplar del nou llibre. | Adrià Costa
Redacció
17 de juny del 2022
L'escriptor Xavier Cateura i Valls acaba de publicar el llibre La Guerra Civil (1936-1939) de dos veïns de Seva. Es tracta dels records de Josep Soler Falgueras i Josep Rifà Garriga, que en esclatar la guerra van haver de fugir del poble per allistar-se després al Terç de Requetès de la Mare de Déu de Montserrat. Va ser una unitat militar integrada a l'exèrcit franquista, d'inspiració carlina i integrada majoritàriament per catalans.

Cateura ja ha publicat diversos llibres a través dels dietaris personals de veïns d'Osona sobre la Guerra Civil. A més d'això, en la segona part del llibre, l’escriptor també repassa els fets que van succeir al municipi abans, durant i després de la guerra. Aquest llibre ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Seva.

La presentació és a les 6 de la tarda a la Sala Polivalent de Seva. Anirà a càrrec d'Eugeni Baqué Puig. També hi assistirà el director general de Memòria Democràtica, Antoni Font Renom, que lliurarà un document oficial de reparació jurídica als familiars de les víctimes del franquisme.