Albert Castells pren el relleu d'Anna Erra al capdavant de Junts a Vic

El regidor, proposat per l'equip de l'actual alcaldessa, entoma el repte d'aconseguir l'alcaldia amb "respecte, il·lusió i humilitat"

Albert Castells ha estat proposat pels seus companys de govern
Albert Castells ha estat proposat pels seus companys de govern | Adrià Costa
16 de juny del 2022
Actualitzat el 17 de juny a les 8:07h
El regidor Albert Castells serà el candidat de Junts a les eleccions municipals de Vic pel proper maig. Així ho ha escollit per unanimitat l'assemblea del partit aquest dijous al vespre. Castells ha estat l'única persona que ha presentat candidatura per encapçalar la formació.

Entoma el projecte amb "respecte, il·lusió i humilitat". "L'alcaldessa Anna Erra deixa la ciutat en un llistó molt alt i garantir la gestió d'aquests darrers anys és tot un repte", afegeix el candidat per Junts.

Castells va estrenar-se el mandat passat com a regidor i, per tant, només fa tres anys que està al càrrec. És enginyer de forests i enginyer tècnic en indústries forestals. Ha treballat més de 20 anys en projectes d'enginyeria i també té experiència tant a l'administració pública com a l'empresa privada. "Em sento plenament capacitat per liderar el projecte", destaca.

Aquest mandat encapçala les regidories de Manteniment i Serveis, Medi Ambient i Món Rural, unes àrees que no acaparen tants focus mediàtics. Segurament per això no ha aparegut a les travesses dels mitjans de comunicació. Tot i això, ha estat una persona de consens a l'equip de govern.

Un home de consens
Després que l'alcaldessa Anna Erra comuniqués al seu equip de govern que no continuaria, es va engegar la maquinària per buscar el relleu a Junts. Erra es va reunir amb cadascun dels regidors i va temptejar el terreny per veure qui hauria d'agafar el testimoni. La resposta va ser clara i va néixer del mateix equip: Albert Castells.

"Ha estat una persona de consens escollida pels propis regidors", destaca Anna Erra, que li trasllada "tota la confiança". "Per qui no els coneguin, l'Albert és una persona entusiasta, amb molt potencial, que estima Vic i es desviu per treballar per a la ciutat", destaca.
 

Albert Castells serà el candidat de Junts a l'alcaldia de Vic. Foto: Adrià Costa.


"Més que una proposta personal és una proposta de tot l'equip i la mateixa alcaldessa", explica Castells. En aquest sentit, reconeix que no entrava en els seus plans, però tampoc tenia previst ser regidor temps enrere. Sigui com sigui, entoma aquesta confiança per liderar el projecte.

Aquest dijous, a l’assemblea per escollir el nou candidat hi havia pràcticament tots els regidors.

Qui acompanyarà Castells?
Castells subratlla que dins l'equip de govern actual "hi ha un potencial i una dedicació enorme". Per tant, tot i que no ha avançat cap nom, "segur que hi haurà bona part de l'equip actual", ha dit.

Amb qui segur que es disputarà l'alcaldia serà amb Maria Balasch, d'ERC. De moment, amb la confirmació de Castells al capdavant de Junts, només hi ha dos candidats confirmats dels principals partits a Vic. Els altres dos partits que tenen representació a l'Ajuntament -Capgirem Vic i el PSC- encara no han fet cap anunci al respecte. D'altra banda, també s'ha donat a conèixer el candidat del PP: Pau Ferran