​Una empresa de Vic participarà en la construcció a Nigèria d'un gran complex farmacèutic

El govern del país sud-africà ha anunciat una inversió publicoprivada de 600 milions

Jaume Cuyàs, CEO de Frevic, sisè des de l’esquerra, seguit del president de Nigèria, Muhammadu Buhari. Els  acompanyen diversos ministres del govern i representants del Consorci Farmacèutic Europeu.
Jaume Cuyàs, CEO de Frevic, sisè des de l’esquerra, seguit del president de Nigèria, Muhammadu Buhari. Els acompanyen diversos ministres del govern i representants del Consorci Farmacèutic Europeu. | Fredvic
Osona.com
14 de juny del 2022
Actualitzat a la 13:03h
Fredlab, la filial especialitzada en serveis per al sector farmacèutic de l'empresa vigatana Fredvic, s'ocuparà de la part d'enginyeria i la construcció de les sales blanques (estèrils) del nou complex farmacèutic que s'ha de construir a Nigèria. La previsió és que quan el nou espai sigui una realitat, esdevingui el centre de producció més gran de productes biotecnològics i terapèutics del continent africà.

D'aquesta manera, Nigèria, amb l'aval de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), disposarà de la infraestructura necessària per fabricar de manera autònoma vacunes i medicaments. El govern de Nigèria ja ha anunciat que el macroprojecte comptarà amb una inversió publicoprivada de 600 milions d’euros.

Els representants europeus s'han estructurat sota un Consorci Internacional per treballar al costat dels promotors nigerians. Hi participen diferents empreses biotecnològiques, farmacèutiques i líders mundials en la fabricació d'equips i instal·lacions farmacèutiques.

En un comunicat, Fredlab explica que comparteixen projecte amb Rommelag, líder mundial en fabricació d'equips d'injectables i de productes biotecnològics, una empresa farmacèutica alemanya puntera i una altra de belga líder mundial en el disseny i el desenvolupament de plantes biotecnològiques. Dins aquest consorci també hi ha CSI, líder a Àfrica en desenvolupaments energètics i construcció de complexos industrials.

Actualment, s'està treballant en el desenvolupament de la infraestructura arquitectònica i conceptual, la recerca de finançament amb fons d'inversió i fons sobirans, la consolidació dels acords amb el govern nigerià per a la certificació i la validació de totes les plantes de fabricació que cal construir. Es preveu que la primera pedra es col·loqui a partir del 2023.

El 2021 Nigèria va ser un dels quatre països africans amb autorització de l'OMS per fabricar vacunes contra la Covid-19.
Arxivat a