​Premien un projecte de la UVic i Seidor per comunicar-se amb seguretat a través del «blockchain»

L'eina garanteix la fiabilitat i la transparència dels serveis per als membres de la universitat, com ara l'acreditació de titulacions pròpies no oficials o les publicacions acadèmiques

Joan Busquiel i Baptista Borrell, amb el premi que han guanyat la UVic i Seidor
Joan Busquiel i Baptista Borrell, amb el premi que han guanyat la UVic i Seidor | UVic-UCC
Osona.com
13 de juny del 2022
La UVic-UCC i la consultora multinacional Seidor han estat guardonades amb un dels Premis Socinfo Digital "Universitats TIC", en la categoria "Cooperació d'Empreses TIC amb les Universitats", que atorga la Revista Sociedad de la Información Digital. Han estat premiades per la seva contribució a impulsar el blockchain en l'àmbit universitari. En concret, la multinacional tecnològica ha estat premiada pel projecte Circulum, destinat a augmentar la seguretat en els intercanvis d'informació entre la comunitat universitària, mitjançant l'ús de la tecnologia blockchain.

Aquest projecte, que ha comptat amb l'assessorament de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la col·laboració del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) i el centre tecnològic Eurecat, és una eina que garanteix la fiabilitat i la transparència dels serveis per als membres de la Universitat a través del blockchain, com l'acreditació de titulacions pròpies no oficials o la publicació de treballs acadèmics de recerca.

La xarxa Circulum, que es va posar en marxa el mes de novembre passat, suposa una oportunitat clau per al sector educatiu i obre un camí pioner per al sector públic, atès que els agents involucrats (universitats, estudiants, investigadors...) poden utilitzar les capacitats disruptives de la tecnologia blockchain per generar dinàmiques relacionals més segures i eficients, a més de desenvolupar nous models de negoci.

Circulum és una iniciativa duta a terme per un equip multidisciplinari de 40 experts de diferents àrees funcionals, tecnològiques i de governança. Així, Seidor ha participat en la iniciativa, a través de la divisió especialitzada en educació, que la consultora va crear el 2015 i que compta amb una base de més de 100 universitats amb què està treballant en diferents àmbits tant a Espanya, com a Itàlia i Llatinoamèrica. Per part de les universitats UVic-UCC i UOC, hi han intervingut professionals de les àrees de negoci i de gestió acadèmica, a més de personal funcional, tècnic i jurídic, així com especialistes del CSUC i Eurecat.

A través de Circulum, la UVic-UCC va emetre, el novembre del 2021, 12 certificats blockchain als alumnes de l'Executive MBA i té previst emetre els certificats de tots els títols de postgrau de l'àmbit d'empresa, a partir del pròxim curs.
Arxivat a