Una vintena de professionals de salut comencen a formar-se com a especialistes a Osona

El CHV incorpora noves especialitats: Pediatria, Anàlisis Clíniques, Infermeria Geriàtrica i Infermeria en Salut Mental

Els nous residents que es formaran a Osona.
Els nous residents que es formaran a Osona. | CHV
Osona.com
10 de juny del 2022
L'Hospital Universitari de Vic ha acollit aquesta setmana la presentació dels 23 nous metges/esses, infermeres, psicòlogues i farmacèutiques internes residents (MIR, IIR, PIR i FIR) que enguany comencen la seva formació com a especialistes als hospitals i centres sanitaris d'Osona. Com a novetat, s'incorporen residents en noves especialitats com Pediatria, Anàlisis Clíniques, Infermeria Geriàtrica i Infermeria en Salut Mental.

Al Consorci Hospitalari de Vic (CHV) s'hi incorporen 10 nous metges i metgesses, que es formaran respectivament en les especialitats de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu (1), Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (1), Medicina Interna (2), Obstetrícia i Ginecologia (1), Psiquiatria i Salut Mental (1), Pediatria (1) i Geriatria (3), que és una especialitat conjunta amb la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic.

En l'àmbit d'Infermeria, comencen tres llevadores en l'especialitat de Ginecologia i Obstetrícia, tres infermeres geriàtriques i una infermera en Salut Mental. També s'incorpora un resident de Psicologia Clínica (via PIR) i una resident d'Anàlisis Clíniques (via FIR).

Alhora, també s'incorporen una metgessa i cinc infermeres que es formaran com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària entre els centres d'atenció primària de la comarca i els centres del CHV i la FHSC. Estaran adscrits a la Unitat Docent de la Catalunya Central, de l'Institut Català de la Salut, i a ACEBA (que agrupa els CAP gestionats per entitats de base associativa).

Els nous residents han arribat a la comarca procedents de diverses localitats de Catalunya, de la resta de l'estat espanyol i d'Amèrica central i del sud. El període de formació dels metges oscil·larà entre els 4 i 5 anys, depenent de l'especialitat que hagin escollit, mentre que la formació especialitzada dels psicòlegs durarà 4 anys i el de les infermeres 2.