Els Mossos recullen tres denúncies el primer dia d'atenció a Prats i Sant Quirze

El servei, que s’ofereix el primer i tercer dimarts de cada mes, és una reivindicació dels territoris

L'oficina de recollida de denúncies dels Mossos a Prats.
L'oficina de recollida de denúncies dels Mossos a Prats. | Aj. de Prats de Lluçanès
Osona.com
09 de juny del 2022
Aquesta setmana s'ha posat en marxa un nou servei dels Mossos d'Esquadra a Prats de Lluçanès i Sant Quirze de Besora. Aquest dimarts, els veïns de la zona ja han pogut presentar fer les seves consultes i denúncies de forma presencial.

Tal com informa Mossos a Osona.com, a Prats s'han presentat dues denúncies, mentre que a Sant Quirze, només una. Cal destacar que Prats també tenia una altra cita prèvia, però el fet no era denunciable, així que els agents van reorientar el ciutadà.

Des d'aquest juny, doncs, els Mossos són a Prats el primer dimarts de cada mes (de 8 a 11) i el tercer (d'11:30 a 1:30), mentre que a Sant Quirze hi són el primer dimarts de mes (d'11:30 a 1:30) i el tercer (de 8 a 11). S'aconsella reservar cita prèvia a l'ajuntament, tot i que també es presta el servei sense cita.

Es tracta d'una reivindicació que ve de lluny perquè el Lluçanès i el Bisaura es queixaven que la comissaria de referència, a Vic, els quedava molt lluny. A Sant Quirze, per exemple, fa uns mesos es van recollir 400 signatures per denunciar la inseguretat.

Quin tipus de denúncia es poden posar amb cita prèvia?
Segons Mossos, es poden denunciar els furts, els robatoris (amb força, amb violència o intimidació), les ocupacions d'immobles, les estafes, els danys, les lesions, les amenaces, la pèrdua de documents o objectes, i també es pot fer el tràmit de declaració de permís de viatge a l'estranger per a menors. Per delictes de violència domèstica i de gènere, i delictes contra la llibertat sexual, no cal demanar cita prèvia.

Què cal portar per denunciar?
En funció del delicte o tràmits, els Mossos recomanen portar una documentació o una altra. Això sí, sempre cal identificar-se amb un document identificatiu de qui denuncia (DNI, NIE, passaport o permís de conducció). Podeu consultar en aquest enllaç tot allò que cal portar.
Arxivat a