Olost té una de les millors coques de Sant Joan de Catalunya

La pastisseria i fleca Cal Parra s'emporta el premi a la millor coca de crema i pinyons

El jurat puntuant les millors coques de Sant Joan de Catalunya
El jurat puntuant les millors coques de Sant Joan de Catalunya | Sr y Sra Cake
NacióDigital
08 de juny del 2022
Actualitzat el 20 de juny del 2023 a les 14:08h
S’ha tingut en compte la valoració d’un jurat d’excepció, format per professionals de la fleca i la pastisseria, que han estat els encarregats d’escollir un guanyador per a cada una de les cinc categories obertes: aquestes són les millors cinc coques de Sant Joan de Catalunya.

 

El guanyador de la Categoria de Coca Tradicional, ha estat el Forn de Pa i Pastisseria Gil, de Barcelona. Una elaboració que conserva tots els trets tradicionals de la coca de Sant Joan, on destaca la qualitat del seu brioix de massa mare, l’equilibri de la mantega, les seves aromes naturals i la perfecta disposició de les fruites confitades i pinyons.

Pel que fa a la Categoria de Coca de Crema i pinyons, el premi s’ha concentrat a Olost per part de la Pastisseria i Fleca Cal Parra. L’elecció d’aquesta peça va ser unànime per part del jurat des del primer moment, valorant la perfecta quantitat i disposició de la crema que, tot i ser la protagonista de la peça, deixava ressaltar el sabor dels seus pinyons km 0.
 

Les cinc coques de Sant Joan guardonades Foto: Sr y Sra Cake


A la Categoria de Coca Creativa, el premi se l’ha endut l’Atelier de Barcelona amb una proposta que va sorprendre el jurat: una original combinació de la recepta tradicional de la“Tarta Tatin” coronant un brioix exquisit propi de la tradicional coca.

Si ens traslladem a la Categoria de Llardons, el guanyador ha estat la Pastisseria Viñallonga de Montornès del Vallès. Una pastisseria que elabora aquesta especialitat des de fa anys, obtenint una coca cruixent, amb un sabor singular i equilibrat entre llardons, sucre i pinyons que deixa un regust refinat en boca.

I per últim, de la Categoria de Xocolata, que s’obria per primera vegada en aquesta IV edició, ha resultat guanyadora la Pastisseria Brunells de Barcelona. El jurat va valorar positivament la seva intencionalitat de format rodó, el crumble cruixent de cacau, els matisos de les avellanes i la fermentació, cocció i gust del brioix.