​Joies de l'animació xinesa i japonesa al Festival Nits de cinema oriental de Vic

Les seccions Les Nits més petites i Akihabara! tindran sis estrenes internacionals

Un fotograma del film d'animació xinès «I Amb What I Am»
Un fotograma del film d'animació xinès «I Amb What I Am» | Festival Nits
Osona.com
08 de juny del 2022
Les cintes I Am What I Am, La casa encantada en el cabo o Inu-Oh, així com la versió restaurada del clàssic La llegenda del llibre segellat, són alguns dels films d'animació japonesos i xinesos que inclou la programació de la dinovena edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic, que tindrà lloc del 19 al 24 de juliol a la capital d'Osona. Ja es pot adquirir l'abonament Nitòman del certamen.

Una altra novetat revelada pels organitzadors és que les seccions Les Nits més petites, per a públic familiar, i Akihabara!, per a joves i adults, tindran sis estrenes internacionals i incorporaran obres de cineastes com Masaaki Yuasa o Takashi Miike, que canvia el registre habitual per oferir un film que combina el musical i l'acció amb tocs de comèdia absurda.

A banda de la programació per al públic familiar, el festival també inclou propostes "esbojarrades" per a joves amb cintes del gènere tokusatsu, plenes d'efectes especials, acció i humor, o hereves dels Power Rangers, entre d'altres.

En el marc de la iniciativa "Acció>Cinema", impulsada per la coordinadora de festivals de cinema Catalunya Film Festivals, el Festival Nits organitza durant el mes de juny projeccions de cinema oriental amb cinefòrum posterior per al públic adolescent de centres educatius de Catalunya.

A més, durant els dies de festival es faran tallers d'arts plàstiques posteriors a les sessions de Les Nits més petites al voltant dels valors que transmet cada film.
Arxivat a