La Fira d'Herbes recupera el batec a Vilanova de Sau

Els carrers del poble es tornen a omplir de parades i activitats paral·leles amb la celebració de la 30a edició

 Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau, aquest diumenge
Fira d'Herbes Remeieres de Vilanova de Sau, aquest diumenge | Adrià Costa
Osona.com
07 de juny del 2022
Actualitzat a les 17:37h
Aquest diumenge, Vilanova de Sau es va engalanar per a l'ocasió: la tornada de laFira d'Herbes Remeieres i Productes Artesans. Veïns del poble i visitants es van retrobar a la trentena edició de la fira que va tornar dos anys després de la irrupció de la pandèmia.

L'edició d'enguany ha estat més modesta que les anteriors. Quan es va començar a organitzar, per l'abril, no se sabia si podria arribar a fer-se. Tot i això, des de l'organització se'n fa una bona valoració.

En declaracions a Osona.com, Joan Carles Rey, director tècnic de l'Herbolari i de la fira, apunta que, tenint en compte el poc marge de temps i que feia dos anys que no se celebrava, estan satisfets.

"No hi va haver tantes parades com altres anys, però la plaça Major va tornar a estar plena", explica Rey, subratllant la bona afluència de públic. Pel que fa al nombre de parades, explica que van assistir-hi un 75% dels paradistes habituals, que també en fan una bona valoració.

A tot això, cal sumar-hi el tradicional concurs de rams de flors boscanes i la bona afluència en les conferències. Va cloure la fira la famosa xef d'El Ferrer de Tall, Maria Nicolau, amb la presentació del seu llibre. Tal com destaca Rey, la fira és possible gràcies a la col·laboració i la implicació de tots els veïns.

Professionalitzar la fira, un dels reptes
La següent edició està prevista per al diumenge 4 de juny de 2023. Tal com explica Rey, en els propers dies hi haurà una trobada per fer una valoració més detallada i mirar quins són els futurs reptes. Un dels que apunta Rey és "la professionalització de la fira".