Manel, Albert Pla i la Cia delá Praká actuaran al Cantilafont

El festival cultural i gastronòmic del Lluçanès del 15 i 16 de juliol programa set actuacions durant l'edició del desè aniversari

Manel
Manel | Adrià Costa
Osona.com
08 de juny del 2022
El festival cultural i gastronòmic Cantilafont ha programat set concerts i tres propostes d'arts escèniques durant l'edició dels seus deu anys d'història. Serà el 15 i 16 de juliol a Sant Feliu Sasserra on també s'ha fet una aposta per la paritat i els espectacles liderats per dones creadores. Entre els artistes convidats hi ha Manel, Albert Pla i la Cia delá Praká, juntament amb altres noms com Mar Pujol, Julie Bergez, CARLA i Anna Andreu, entre d'altres. Després de dos anys de reinvenció per la pandèmia i amb la proposta itinerant Brots del Cantilafont i l'STORB, aquest 2022 el Cantilafont vol recuperar l'"essència de l'esdeveniment original".

El Cantilafont és un festival que busca vincular la ruralitat i la gastronomia de proximitat amb els artistes catalans de l'escena actual. Al capdavant hi ha l'Associació Voraviu Produccions Culturals i un dels objectius és "descentralitzar la cultura" i allunyar-la de les grans ciutats. Els eixos principals del festival són la cultura, el territori, la gastronomia i la sostenibilitat. Cada any, l'esdeveniment posa en valor els espais naturals i rurals del Lluçanès, i aposta per una experiència global amb aforament reduït, que inclou propostes musicals i espectacles d'arts escèniques de qualitat.

A més, amb la intenció de donar valor a la proximitat i prioritzar el gaudi del públic i de l'espai, el festival promou els productes de quilòmetre zero, i potencia un esdeveniment respectuós amb el medi ambient i apte per a totes les edats. Un dels trets característics del Cantilafont ha estat la seva itinerància i la seva proximitat a la natura i al territori de la Catalunya Central. Cada any, el festival s'ha celebrat durant el mes de juliol a un poble diferent del Lluçanès, sempre a prop d'un entorn rural i natural. Enguany retornarà a Sant Feliu Sasserra.

El primer dia de festival s'ha programat el concert de la cantautora del Lluçanès Mar Pujol, una proposta de circ de la mà de l'artista americana Julie Bergez i l'actuació del cantautor Albert Pla. La resta d'actuacions es concentraran l'endemà, amb una programació eclèctica que inclou la música pop dels Manel, el ritme pop i electrònic de BOYE, l'electrònica de CARLA, el pop folk d'Anna Andreu i dues propostes de circ, la de la companyia del Brasil Cia delá Praká amb el muntatge 'Maiador' i el procés de creació Fora d'Alice Rende (Itàlia-Brasil). La menorquina Ivana Ray Singh DJ oferirà una sessió de sons experimentals, inspirada en la psicodèlia dels anys 60 i la màgia de la música.

Dins el recinte del festival hi haurà un espai de restauració amb propostes de diferents restaurants del Lluçanès.

El festival ha posat a la venda les entrades de dia i abonaments per als dos dies amb preu que van des dels 15 euros fins als 35 euros. També hi haurà l'entrada de la Zona Camper, que dona accés a l'espai habilitat per passar la nit amb furgonetes i vehicles, si bé no està permès acampar amb tenda. Per poder accedir als concerts, cal tenir entrada.
Arxivat a