L'adaptació teatral de «Canto jo i la muntanya balla», guardonada als Premis Max

L'obra inspirada en la novel·la d'Irene Solà guanya els Max a la millor direcció d'escena, millor disseny d'espai escènic i millor composició musical

Guillem Albà i Joan Arqué han rebut el Max a la millor direcció d’escena per «Canto jo i la muntanya balla».
Guillem Albà i Joan Arqué han rebut el Max a la millor direcció d’escena per «Canto jo i la muntanya balla». | SGAE
Osona.com
07 de juny del 2022
Les arts escèniques catalanes van estar reconegudes aquest dilluns amb diversos Premis Max. Una de les que es va endur més premis va ser l'adaptació teatral de Canto jo i la muntanya balla, la novel·la d'Irene Solà. De les cinc nominacions se'n va endur tres.

D'una banda, Guillem Albà i Joan Arqué van rebre el Max a la millor direcció d'escena per aquesta obra. Albà va agraïr a la companyia La Perla 29 perquè va confiar en ells d'una manera que encara no ho entenen: "Ens van donar llibertat màxima i ens van dir que féssim el que volguéssim". També va guanyar al millor disseny d'espai escènic Alfred Casas i Laura Clos.

D'altra banda, la cantant Judit Neddermann va guanyar en la categoria de millor composició musical per Canto jo i la muntanya balla. "És un honor rebre aquest premi", indicava Neddermann al recollir-lo. "És la meva primera experiència en teatre com autora", afegia. Creu que la música no seria el que és sense les paraules de l'escriptora Irene Solà.
 

La cantant Judit Neddermann ha guanyat el Max en la categoria de millor composició musical per «Canto jo I la muntanya balla». Foto: SGAE