1 de 10
Educació

El grup interessat en El Roser de Sant Julià de Vilatorta confirma que finalment invertirà a l'escola

Argos Capital anuncia que el centre tindrà un nou sistema de tarifes, es reduirà temporalment el sou dels treballadors i es renovarà el patronat de la Fundació Puig i Cunyer

Infants jugant als patis del col·legi El Roser de Sant Julià de Vilatorta | Josep M. Montaner
per Carles Fiter, Sant Julià de Vilatorta | 6 de juny de 2022 a les 09:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Argos Capital Partners ha confirmat finalment que invertirà en l'escola El Roser de Sant Julià de Vilatorta. A través d'un comunicat, el despatx financer interessat en el centre ha comunicat aquest dilluns la voluntat d'invertir-hi per tal pugui "continuar la tasca d'ensenyament que porta desenvolupament des del 1897".

Tal com explica el representant Maiol Sanaüja, les negociacions han arribat a bon port perquè s'han assolit cinc punts principals: un "nou sistema de tarifes" al centre, "el preacord de reducció temporal del salari dels treballadors", "la col·laboració amb Ensenyament", "els compromisos i predisposició" per part de l'Ajuntament i l'acord amb els representants de la Fundació privada Puig i Cunyer.


Precisament, "l'equip legal laboral i mercantil" d'Argos Capital ja s'ha posat a treballar amb els "diferents interlocutors" (Fundació, Generalitat i representants sindicals) per formalitzar aquest acord en els propers 10 dies.

Un deles més importants d'aquest període és la renovació del patronat de la fundació, que sempre ha estat en mans de la mateixa nissaga familiar (del president Francesc de Paula Benessat i Folch a Ricador Bofill Leivi). El resultat de tot plegat ha de ser que el grup assumeixi la titularitat de l'entitat i la governança, i al seu torn la direcció de l'escola. En aquest sentit, s'han de designar uns nous patrons per part del grup inversor.


Assumir el deute


A més de la gestió del centre, el grup també haurà de fer-se càrrec del deute que arrossega el centre, xifra econòmica que encara no ha transcendit. Preguntats per això, Argos Capital explica a Osona.com que es reserven el dret de no compartir-la a l'espera de "firmar tots els acords pendents de formalització". "El grup assumirà els passius de la fundació tan bon punt es firmi la sortida del patronat sortint i, per consegüent, entri l'entrant", reiteren.


D'altra banda, s'han compromès a mantenir l'actual model de l'escola, potenciant l'anglès, i, fins i tot, augmentant l'oferta: sumant-hi Batxillerat i cicles formatius. Per tot plegat, també fan una crida a matricular-se, tant a l'alumnat actual com el potencial, ja que l'escola continua el curs següent.

La situació a l'escola El Roser ha canviat radicalment. A principis de març es va anunciar el tancament del centre per part del patronat de la Fundació Puig i Cunyer per la mala situació econòmica. Després de mobilitzacions de les famílies i els treballadors, a finals d'abril es va anunciar que l'escola no tancaria el curs vinent (el patronat va retirar la sol·licitud) i que un inversor particular estava interessat a assumir la gestió del centre. Aquest juny s'ha confirmat l'interès.

 

Participació