Osona rebrà Aiguafreda amb els braços oberts

El Consell Comarcal veu amb bons ulls la incorporació del municipi vallesà

Una participant a la consulta d'Aiguafreda, dipositant el seu vot
Una participant a la consulta d'Aiguafreda, dipositant el seu vot | ACN
Osona.com
02 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:53h
El president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez, veu amb bons ulls que Aiguafreda passi a formar part de la comarca. El president ha explicat que han rebut "amb sorpresa" l'ampli suport a Osona en la consulta de diumenge, malgrat que són conscients dels llaços que existeixen entre Aiguafreda i els municipis d'Osona sud, com Centelles, Seva o Tona.

"El transport escolar, l'abastiment d'aigua i alguns serveis socials ja els presta Osona", explica Rodríguez, destacant que "totes aquestes qüestions la ciutadania també les ha valorat".

Des del Consell assenyalen que les dues condicions s'han complert: una participació de més del 33% i que la diferència entre una opció i l'altra fos de pes. En aquest sentit, es va registrar una participació del 45%, on el 35,4% van votar quedar-se al Vallès i el 60,6% passar a Osona.

Un llarg procés per fer
Rodríguez s'ha mostrat molt respectuós amb el procés que viu Aiguafreda. El president ha recordat que la consulta no és vinculant i ara el ple s'hi ha de pronunciar. Malgrat el compromís de la majoria de grups municipals, "ara s'obre un llarg procés" que ha d'acabar al Parlament, ha afegit el president.