​Tensió al ple de Manlleu per la «inseguretat ciutadana»

Diversos assistents demanen a crits la dimissió del regidor Arnau Rovira

L'alcalde Àlex Garrido i Arnau Rovira, al ple d'aquest dimarts.
L'alcalde Àlex Garrido i Arnau Rovira, al ple d'aquest dimarts. | YouTube
Osona.com
01 de juny del 2022
Actualitzat a la 13:25h
Ple accidentat a Manlleu. Aquest dimarts, 31 de maig, es va celebrar una nova sessió marcada per la tensió. Arran dels darrers incidents a la ciutat, es va convocar una manifestació "contra la inseguretat ciutadana", de la mà de les plataformes "Manlleu diu prou" i "Impulsem Manlleu". La convocatòria demanava "més presència policial i seguretat al carrer" i avançava que es farien escoltar al ple. I així va ser.

Durant tota la sessió, on es van concentrar una cinquantena de persones, es van sentir alguns crits i es van aplaudir algunes intervencions. Tot i això, qui va obrir caixa de trons va ser la regidora socialista Marta Moreta durant el torn de precs i preguntes.

Moreta va recriminar-li al regidor de Seguretat Ciutadana, Arnau Rovira, unes declaracions en una entrevista en què deia que "un afer aïllat" no podia aportar "una mala imatge" per Manlleu. La regidora va denunciar que no es poden considerar fets aïllats els incidents que s'han produït últimament a Manlleu.

La regidora, també interrompuda pels crits del públic, va criticar-li la manca d'accions en aquesta àrea, "una manca de lideratge" i una "nefasta gestió" al capdavant de la regidoria. Per tot plegat, va demanar-li que dimitís. Alguns dels manifestants van començar a cridar "dimissió" contra el regidor Rovira.

En el seu torn de paraula, Rovira va subratllar que han estat l'equip de govern que més ha invertit en seguretat en els últims anys. Va destacar que la instal·lació de càmeres de seguretat estava gairebé a punt de funcionar, o la planificació d'una unitat específica de seguretat ciutadana. Tot i això, no va poder acabar tot el discurs amb normalitat perquè l'anaven interrompent.

Per tot plegat, l'alcalde Àlex Garrido va demanar en reiterades ocasions silenci. També ho van fer els regidors socialistes Marta Moreta i Antoni Poyato durant les seves intervencions. "És impossible mantenir un diàleg en silenci. Tanquem el ple", va concloure l'alcalde.

De fet, la plataforma havia de fer una intervenció en el torn de preguntes, però no va poder fer-la pel rebombori que havia generat ella mateixa a la sala.

Es pot recuperar tot el ple en el següent enllaç:
Arxivat a