​Neix a Viladrau un festival de curtmetratges de gènere fantàstic amb prop d'un centenar de propostes

La primera edició es farà el 4 i 5 de juny i és una iniciativa de l'Ajuntament i Canal Taronja Televisió

El director del festival Viladrau Fantàstic, Rubén Vàzquez, l'alcaldessa de Viladrau, Noemí Bastías, i el regidor de Cultura, Joan Mercé, durant la presentació del nou certamen
El director del festival Viladrau Fantàstic, Rubén Vàzquez, l'alcaldessa de Viladrau, Noemí Bastías, i el regidor de Cultura, Joan Mercé, durant la presentació del nou certamen | Viladrau Fantàstic
Osona.com
01 de juny del 2022
Actualitzat a la 13:27h
L'Ajuntament de Viladrau i Canal Taronja Televisió organitzaran el primer festival de cinema fantàstic que es farà el 4 i 5 de juny. Coincidint amb el 25è aniversari del Ball de Bruixes, el municipi vol reforçar l'oferta cultural entorn dels fets històrics i de fantasia de la vila, com les històries de bruixeria, bandolers o les dones d'aigua. Per això s'ha creat aquest concurs de curtmetratges de gènere fantàstic. El certamen pretén posar en valor el setè art a la Catalunya Central i donar visibilitat als creadors de Catalunya i de fora. En aquesta primera edició, es veuran 30 curtmetratges seleccionats, que optaran al Gran Premi Viladrau Fantàstic dotat amb 1.000 euros, i una setantena més fora de concurs.

Amb el nom de Viladrau Fantàstic, el concurs mostrarà un total de 97 curts. Alguns dels treballs compten amb actors i actrius de renom com la recordada Verónica Forqué, Esther Acebo, Mario de la Rosa, Fernando Cayo, Lluís Soler, Cristina Brondo, Octavi Pujades o la participació de personatges com El Gran Wyoming. A més de produccions professionals, també n'hi ha d'estudiants de cinema d'algunes de les millors escoles de l'estat i participants amateurs. Es tracta de treballs de Catalunya, d'altres punts de l'Estat i també de països europeus.

Els curtmetratges seleccionats es projectaran dissabte (matí i tarda) i diumenge (matí) a l'Espai Montseny. Els curtmetratges que no estiguin dins del concurs, es podran veure a la sala B que s'instal·larà a l'espai Gorg de Llibres de l'Espai Montseny. Durant les dues jornades de projeccions, també hi haurà activitats paral·leles. La primera activitat serà un brunch-vermut electrònic a l'aire lliure al carrer Migdia.

A l'exterior de l'Espai Montseny hi haurà éssers fantàstics i personatges de l'imaginari col·lectiu de Viladrau com les bruixes o els gegants. També s'instal·laran food trucks i hi haurà propostes de música i espectacles al carrer. Dissabte, després de les projeccions dels curtmetratges que entren a concurs, hi haurà un cinefòrum amb la projecció del curtmetratge de terror Cap de turc, creat pels alumnes de 4t d'ESO de l'Escola Rocaprevera de Torelló. Es tracta d'un film que reflexiona sobre l'assetjament escolar. Ja de nit, a l'exterior de l'Espai Montseny, actuaran Maruja Limón. Diumenge es reprendran les activitats amb els food trucks i la projecció dels curtmetratges a concurs, a més d'activitats familiars.

Una gala amb premis
Es clourà la primera edició amb la gran gala del Viladrau Fantàstic que es farà a les 19 h. a la sala Alicia de Larrocha de l'Espai Montseny amb l'actor Ernest Villegas com a presentador i amb l'entrega de premis. L'acte també es podrà seguir en directe a través de Canal Taronja Televisió i d'una desena de televisions locals catalanes. Abans de la gala, els osonencs Pelat i Pelut faran un concert.

Els trenta treballs seleccionats optaran al Gran Premi Viladrau Fantàstic, dotat amb 1.000 euros, així com al Premi Especial del Jurat, dotat amb 500 euros, i també el premi del públic, que es decidirà per votació popular i que consistirà en un lot de productes de Viladrau valorat en 250 euros.