​El Mercat de Música Viva de Vic obre les portes a Andorra

La programació oficial acollirà la proposta de jazz del duet Kic Barroc i Baptiste Herben

El regidor de Fires i Mercats, Titi Roca, durant la presentació del conveni amb el Govern d'Andorra a l'Ajuntament de Vic.
El regidor de Fires i Mercats, Titi Roca, durant la presentació del conveni amb el Govern d'Andorra a l'Ajuntament de Vic. | ACN
Osona.com
01 de juny del 2022
Andorra participarà en el 34è Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) per donar projecció a la indústria musical del país. La directora del Departament de Promoció Cultural del Govern d'Andorra, Montserrat Planelles, entén aquesta col·laboració com una oportunitat per avançar en la professionalització dels artistes i treballadors culturals i generar contractació. "Andorra té una vida cultural molt intensa i una oferta de qualitat que volem aportar al mercat", afegeix Planelles. La relació entre Andorra i el mercat també es farà present en la programació oficial. En aquesta ocasió, la direcció artística del MMVV ha escollit la proposta de jazz modern de fusió del duet Kic Barroc i Baptiste Herben.

El Mercat de Música Viva de Vic reuneix cada any els professionals de la indústria musical catalana, estatal i internacional fent d'aparador dels nous projectes musicals. A més, també és un lloc de contacte entre professionals del sector i un punt on intercanviar coneixements i experiències. En aquesta línia, des del Govern d'Andorra, la directora del Departament de Promoció Cultural del Govern d'Andorra, Montserrat Planelles, veu com una "fita" poder entrar a formar part d'un esdeveniment de tanta dimensió com el mercat.

Planelles explica que els atrau molt tot el "potencial" d'internacionalització que pot donar el mercat als seus artistes i també la vessant "professionalitzadora" que podria beneficiar el sector musical andorrà. De fet, per a aquells grups musicals que no han acabat de ser professionals, el conveni marca que el mercat els guiarà perquè puguin trobar les seves pròpies oportunitats de negoci. De la seva banda, la responsable andorrana destaca que Andorra també aportarà al mercat "la quota de qualitat".

La directora del Departament de Promoció Cultural defensa les ganes que tenia el seu govern d'obrir la porta perquè el sector musical d'Andorra es pugui "obrir camí" en una llengua i una cultura que és la mateixa. "Parlem d'internacionalització però els nostres artistes no s'hi trobaran estrangers", diu Planelles.

La proposta seleccionada per Marc Lloret, el director artístic de festival, és Kic Barroc i Baptiste Herbin en un format de duet compost per l'andorrà Enric Bartumeu al piano i el prestigiós saxofonista Baptiste Herbin. Els dos músics repassaran, en format reduït, el seu primer treball titulat Mon noM. Lloret subratlla que es tracta d'un jazz modern on es fusionen "moltes llenguatges diferents". "És una música molt accessible per a tothom amb influències mediterrànies", afegeix.

Planelles destaca l'evident atracció turística d'Andorra, però ha admès que l'atracció cultural del país dels Pirineus és "més discreta". La idea d'Andorra, un estat de 85.000 habitants, és revertir aquesta situació i Planelles apunta que el seu "canal natural" és el Mercat de Música Viva de Vic. "El mercat és la proposta més engrescadora i el lloc on encaixa més per presentar les nostres propostes", assenyala.
Arxivat a