Lluïda festa de la terrissa al Keramik de Sant Julià de Vilatorta

L'experimentació i la participació agafen pes en la reformulada Fira del Tupí

Osona.com
31 de maig del 2022
El Keramik va tenir lloc aquest dissabte al parc de les Set Fonts.
El Keramik va tenir lloc aquest dissabte al parc de les Set Fonts. | Aj. de Sant Julià de Vilatorta
Sant Julià de Vilatorta va celebrar aquest dissabte un lluït Keramik. Més d'un miler de persones van passar per la nova fira monogràfica que recull el testimoni de la Fira del Tupí. El fang, la terrissa i la ceràmica van ser els protagonistes de la jornada. Però més enllà d'això, la reformulada fira aposta per un format més participatiu i sensorial per apropar la ceràmica a tots els públics.

Precisament, les propostes de tallers i activitats van triomfar en nombre de participants. Infants i adults van crear joies amb microones, van poder trepitjar fang o van poder participar en els contes en fang. Una de les activitats que va generar més expectativa va ser la master class de ceràmica "Torneja't", dirigida pel ceramista Jan Madrenas i dinamitzada per Lo Pau de Ponts.

D'altra banda, a més de les activitats, també hi havia espai per als expositors. El Keramik va estrenar el Mercat de l'Escorxador, un mercat d'autoservei on ceramistes emergents exposaven i venien les seves peces de ceràmica. A més d'aquest, també n'hi havia un de ceràmica. En total, s'hi van trobar una vintena d'expositors. Tot plegat va tenir lloc en un entorn incomparable: el parc de les Set Fonts, que també protegia els visitants de la calor.
 

El Keramik va tenir lloc aquest dissabte al parc de les Set Fonts. Foto: Aj. de Sant Julià de Vilatorta.


L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, tal com explica en una nota, es mostra satisfet per la bona acollida de les propostes i deixa la porta oberta a continuar modelant el programa del Keramik, per millorar-lo i consolidar-lo en les futures edicions. En tot cas, donen per acomplert l'objectiu d'atreure públic familiar perquè visquin l'experiència i la sensació de tocar el fang.

La font de Sant Fèlix estrena mural
El Keramik va arrencar amb la inauguració del mural ceràmic a la Font de Sant Fèlix. L'obra va anar a càrrec del mestre terrisser Josep Mestres, de Quart, que va morir l'any passat. Mestres era un referent del món de la terrissa que des dels inicis havia assistit a la Fira del Tupí, ara reformulada amb Keramik.

De fet, també es va poder visitar una de les seves exposicions amb les seves peces més emblemàtiques i un emotiu vídeo sobre vida i obra del mestre terrisser.