«El so de les cases» de Vic torna amb la meitat d'escenaris nous

Una vintena d'artistes faran concerts en espais emblemàtics de la ciutat els propers 3, 4 i 5 de juny

Joaquim Somma, estudiant de trompeta a l'Escola de Música de Vic.
Joaquim Somma, estudiant de trompeta a l'Escola de Música de Vic. | Adrià Costa
26 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:58h
Música i patrimoni es retrobaran a Vic en una nova edició d'"El so de les cases", el proper 3, 4 i 5 de juny. Tal com ha explicat la regidora de Cultura, Bet Piella, la iniciativa, que va arrencar el 2016 amb el VICCC, té per objectiu "posar en valor dues grans joies de la ciutat: música i patrimoni". Hi haurà més de 200 concerts de 20 minuts a càrrec de 18 artistes o grups, que ho interpretaran en 14 espais. L'entrada és gratuïta i cal reservar-la.

Tal com ha destacat Piella, la meitat d'aquests escenaris són nous. L'església de Santa Caterina, la Torre de Casa Costa, la sala mecenes de la Casa Convalescència, el pati de l'Albergueria, l'església de la Rodona, la sala modernista del Casino de Vic i la capella de la Guia són algunes de les noves ubicacions que obriran les portes per primera vegada per acollir-hi concerts.

A aquests espais s'hi ha de sumar el convent del Sagrat Cor, l'església de Sant Felip o la Casa Ricart. La regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, ha puntualitzat que la ubicació de l'església de la rodona és la de dins el claustre, no on estava ubicada originalment a davant de la plaça de la Catedral.

"Tres dies es fan curts per conèixer totes les possibilitats del patrimoni de la ciutat", ha afegit Palmero. En aquest sentit, ha destacat que s'hi poden veure "un gran ventall" d'escenaris, des d'espais gòtics a modernistes. "També es pot veure com de bé es poden rehabilitar aquests espais, donant-li el valor que té i no girant-li l'esquena", ha subratllat la regidora.

Música variada i més ballable
Pel que fa a la música, Piella ha subratllat que hi haurà "una gran varietat d'artistes", des de música clàssica a música moderna, funk, pop independent, jazz, flamenc o música llatina. En els 14 espais s'hi podrà escoltar artistes com Marta Kinght, Las Karamba, Ferran Orriols, Amaia Miranda o Alba Morena. Alguns d'aquests repetiran espais. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

La sisena edició torna a la normalitat. Tal com ha recordat Piella, l'any passat es va poder fer l'esdeveniment, però amb els aforaments molt més limitats. Llavors hi havia 19 espais, però les mateixes places: 10.000. La regidora també ha explicat que en l'edició anterior la música era més "per ser escoltada" mentre s'estava assegut per les restriccions de llavors. Enguany, doncs, la música serà més ballable.

Finalment, la regidora Palmero ha aprofitat per anunciar que de cara a l'hivern l'Ajuntament vol posar en marxa una campanya per revaloritzar el patrimoni de la ciutat, com l'arquitectura tradicional. D'aquesta manera, s'organitzaran, per exemple, jornades de divulgació o activitats, com rutes per la ciutat.
Arxivat a