El Keramik de Sant Julià de Vilatorta estrenarà un mercat de peces de ceramistes emergents

La inauguració del mural del mestre terrisser Josep Mestres donarà el tret de sortida a la fira de ceràmica artesana

L'edició passada del Keramik al parc de les Set Fonts.
L'edició passada del Keramik al parc de les Set Fonts. | Keramik
Osona.com
25 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:52h
El parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta acull aquest dissabte, 28 de maig, una nova edició de la mostra de ceràmica Keramik. En aquesta ocasió, destaca com a novetat un mercat de ceràmica d'autoservei en què ceramistes emergents vendran les seves peces. Es tracta del Mercat de l'escorxador on es podran conèixer de primera mà els ceramistes i terrissers.

També hi haurà espai per als artesans de ceràmica i marques independents amb els seus productes. Tot plegat es podrà trobar al Mercat de la ceràmica.

La fira, que coincideix amb el Dia Internacional de la Ceràmica, continua apostant amb el format més sensorial i d'experimentació. Per això, entre les propostes s'hi pot trobar contes amb fang, joieria ceràmica amb microones o la creació d'un imant.

A més, Keramik torna a proposar un dia on el públic visqui l'experiència de tocar el fang i crear una peça única. Es tracta del "Torneja't", una activitat molt participada que consisteix en una tornejada gegant amb 20 torns funcionant a la vegada. L'activitat estarà dirigida pel ceramista Jan Madrenas i dinamitzada per Lo Pau de Ponts.

D'altra banda, es podran veure exposicions, una de Gemma Codina i Núria Riera, amb el títol "Bols o boles", i una altra de Josep Mestres, amb un vídeo homenatge al mestre terrisser que va morir l'any passat.

De fet, la fira començarà amb la inauguració d'un mural ceràmic a la Font de Sant Fèlix, l'última obra d'aquest mestre terrisser. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.