El Clàssica Jove de Vic tindrà l'oboista Cèlia Tort com a artista resident

Bach és el protagonista del cicle que vol donar visibilitat a les noves generacions de la música clàssica

Durant la presentació de la IX edició del Clàssica Jove.
Durant la presentació de la IX edició del Clàssica Jove. | Atlàntida
Osona.com
25 de maig del 2022
L'Atlàntida de Vic ha presentat aquest maig la novena edició delClàssica Jove, el cicle que pretén donar visibilitat a les noves generacions de la música clàssica del país, a través d'un projecte que vincula cultura i educació.  

L'edició d'enguany del Clàssica Jove compta amb la presència de l'oboista Cèlia Tort, de Vic, com a artista resident que actualment viu i treballa a Amsterdam. Tal com subratllava Montse Catllà, directora general de l'Atlàntida, és una artista molt versàtil, que va començar els estudis musicals a l'Escola de Música i Conservatori de Vic amb només sis anys i va seguir ampliant coneixements i experiència a l'estranger. A més de Tort, el cicle també tindrà com a protagonista l'organista i compositor de música barroca Johann Sebastian Bach.

De fet, Tort està treballant conjuntament amb l'Orquestra de Cambra de Vic i amb la violinista coreana Wang-ru Cheng per preparar el concert El ressò de Bach. D'altra banda, Tort també farà un concert itinerant per quatre espais de la ciutat en què col·laborarà amb altres creadors amb els quals treballa habitualment als Països Baixos. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

El cicle, que començarà el proper 12 de juny i s'allargarà fins al 22 de juliol, compta amb el patrocini de la Fundació Puig-Porret i la Fundació La Caixa. 
Arxivat a