La sèrie que normalitza les persones dins l'espectre autista a la universitat

Els quatre capítols de la websèrie "Lisa" de la UVic ja es poden veure en línia

Imatges del rodatge de la websèrie «Lisa» al Campus Vic.
Imatges del rodatge de la websèrie «Lisa» al Campus Vic. | UVic-UCC
Osona.com
24 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:26h
La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha estrenat aquest maig Lisa, la primera websèrie de la universitat. La sèrie compta amb quatre capítols de cinc minuts, que ja es poden veure íntegrament en línia. La protagonista de la sèrie és la Lisa, una noia dins l'espectre autista que arriba a la UVic per estudiar-hi Enginyeria Mecatrònica.


La sèrie té com a punt de partida normalitzar la presència de persones dins l'espectre autista en l'àmbit universitari, però també de visibilitzar la presència de dones en graus d'enginyeries, habitualment molt masculinitzats.

Lisa és una idea original de Marc Roma, productor executiu de la sèrie i director de continguts de la productora Abacus. Està protagonitzada per l'actriu i tiktoker Emma Cunill, que, com el personatge que encarna, és una persona dins l'espectre autista. Coprotagonitza la sèrie, en el paper de Paula, l'actriu Laia Fontàn, que ha aparegut a Les de l'hoquei (TV3), al programa Batalla Monumental (TV3), al musical Rent o a la pel·lícula Appland.

El rodatge, que va tenir lloc al febrer al Campus Vic, va comptar amb la participació d'estudiants i persones treballadores de la UVic, que es van seleccionar a través d'un càsting. Ingride Santos i Raquel Barrera en són les directores i guionistes, amb experiència en aquest tipus de formats.

També es va concebre el rodatge com una formació i experiència als estudiants del grau en Comunicació Audiovisual i del cicle formatiu de grau superior en Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius, que hi han participat assumint rols tècnics compartits amb els professionals de productora Abacus.
Arxivat a