1 de 10
Successos

Interposen 23 denúncies en un cap de setmana al pantà de Sau

Alguns infractors no tenien permís per pescar, mentre que d'altres ho feien en horari nocturn o amb mètodes prohibits

Els Agents Rurals en ple dispositiu al pantà de Sau. | Agents Rurals
per Osona.com, Vic, Catalunya | 24 de maig de 2022 a les 08:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Agents Rurals han interposat aquest cap de setmana 23 denúncies a la zona del pantà de Sau en el marc d'una actuació de control i vigilància de les normes que afecten el medi natural en zones de gran afluència.

En un comunicat s'explica que en l'operatiu els Agents Rurals han vigilat diversos punts on, a més de controlar la pesca continental, la circulació motoritzada, i que no s'efectuïn activitats com el vol de drons en zones prohibides, s'ha vigilat especialment la prohibició de fer foc.


En total s'han posat quinze denúncies per infraccions com no tenir autorització per pescar, pescar en horari nocturn o fer servir mètodes prohibits. També s'han comissat 22 canyes de pesca i dues xarxes per capturar peixos.

A més s'han denunciat set persones propietàries de vehicles per circular per domini públic hidràulic i s'ha interposat una denúncia per fer volar un dron sense autorització de l'òrgan gestor dins l'Espai d'Interès Natural del Collsacabra. Els Agents Rurals recorden que no es poden fer volar drons perquè algunes espècies d'aus protegides estan en període de nidificació.


Les inspeccions també es desenvolupen a embassaments de les comarques de la Catalunya Central com la Baells i la Riera de Merlès (Berguedà) i als embassaments de Sant Ponç, la Llosa del Cavall i a la Vall d'Ora i la Ribera Salada (Solsonès).
Participació