​Els Innovacat es reprenen amb 40.000 euros en premis

La convocatòria dels guardons, que potencien i dinamitzen el teixit econòmic i productiu d’Osona, està oberta fins al 25 de juliol

Tornen els Premis Innovacat
Tornen els Premis Innovacat | Adrià Costa
Osona.com
23 de maig del 2022
Actualitzat a les 14:24h
L'Ajuntament de Manlleu i les empreses BonPreu, Casa Tarradellas, Esbelt, Girbau, Isern i Seidor convoquen la 8a edició dels Premis Innovacat, després de l’ajornament de l’última edició a causa de la pandèmia, amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar el teixit econòmic i productiu de la comarca. La nova edició d’aquests premis empresarials biennals volen ser, de nou, un instrument financer i de promoció de nous projectes al territori.

En aquesta edició, els premis Innovacat premien el dinamisme empresarial, el talent, la creativitat, la sostenibilitat econòmica i social, la innovació empresarial i social basada en la creació de noves xarxes de col·laboració i cooperació, la implicació amb el territori, la digitalització i la transformació social. També l’agilitat, la iniciativa constant, la proactivitat i l’adaptació al canvi per avançar, per millorar i per créixer. Els premis van adreçats a les empreses d’Osona i a aquelles empreses d’arreu del territori que aporten valor afegit a la comarca. Aquest dilluns s'ha obert el termini de presentació de projectes, que s’allargarà fins al 25 de juliol.

Més de 40.000 euros en premis
La vuitena edició repartirà dos premis en dues categories. Per una banda, el Premi Empresa Jove que s’atorgarà a la l’empresa innovadora de fins a 5 anys d’activitat amb una dotació econòmica de 12.000 euros. De l’altra, el Premi Empresa Avança que s’atorgarà a l’empresa de més de 5 anys d’activitat i que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d’adaptació als canvis i a les noves oportunitats, amb una dotació econòmica de 20.000 euros

Els guardons també compten amb el premi d’Assessorament Innovacat, al qual s’opta de forma voluntària, i que consisteix en un pla d’acompanyament en la gestió empresarial de 20 hores de consultoria de la mà d’un professional expert. En total, s’atorguen 5 plans d’acompanyament entre les empreses que indiquin al full de sol·licitud que hi estan interessades.

Enguany el jurat es reserva el dret d’atorgar també un accèssit per a cada categoria valorats en 5.000 euros cadascun.

Els guanyadors dels premis Innovacat, en les diferents categories i premis, es donaran a conèixer en un acte públic que se celebrarà el mes d'octubre. El dia, lloc i l’hora s’anunciaran oportunament a tots els participants.

6 grans empreses compromeses amb el territori
Els premis Innovacat van néixer l’any 2005 impulsats per les empreses Benito i BonPreu i l’Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu. La vuitena edició dels premis compta amb sis grans empreses compromeses amb el territori: BonPreu, Casa Tarradellas, Esbelt, Girbau, Isern i Seidor. Són companyies catalanes que aposten per la innovació i donen suport a projectes empresarials competitius, que aporten coneixement i generen llocs de treball qualificats a la comarca.

Els premis Innovacat premien a les empreses innovadores del territori, però, també busquen crear una xarxa entre les empreses participants. Sota el paraigua de la marca Innovacat, s’ofereix als i a les participants dues sessions d’assessorament per ajudar-los a participar. D’una banda, un taller que es farà el mes de juny per aprendre a preparar el document de la memòria empresarial i, de l’altra, una segona sessió formativa amb recomanacions per fer la presentació pública. També es realitzarà una trobada entre les empreses organitzadores dels premis, les empreses participants i empreses guanyadores d’anteriors edicions dels premis.
Arxivat a