​Una gran enclusa presideix la festa de la forja a Alpens

La Trobada Internacional de Forjadors torna després de quatre anys amb 110 artesans

XV Trobada Internacional de Forjadors
XV Trobada Internacional de Forjadors | Carles Fiter
Carles Fiter
23 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:56h
El soroll de martells repicant amb l'enclusa va tornar a inundar els carrers d'Alpens aquest cap de setmana amb la Trobada Internacional de Forjadors. Precisament, en aquesta 15a edició, l'obra col·lectiva ha estat una enclusa gegant de quatre braços sobre un altar, situada a l'entrada del municipi, venint de Sant Agustí de Lluçanès.

A prop seu, també s'hi ha col·locat una barana i un banc des d'on observar la panoràmica del municipi. A la barana, s'hi poden observar tota mena d'eines que es poden trobar al taller d'un forjador.

En declaracions a Osona.com, l'alcaldessa Montse Barniol es mostra satisfeta amb la nova edició d'aquest esdeveniment biennal. "Estàvem una mica a l'expectativa en perdre cadència", ja que el 2020 no es va poder celebrar la 14a edició per la Covid. "Ha estat molt bonic el retrobament dels forjadors", explica Barniol, subratllant que molts s'han conegut a Alpens.

S'hi han retrobat 110 artesans d'arreu de l'estat espanyol -País Basc, Madrid, Astúries i Andalusia-, però també d'Àustria, Rússia o els Estats Units. Els forjadors ucraïnesos han estat una de les absències més importants. Tot i això, Alpens ha mantingut un cop més el seu segell internacional.

El que també va tenir molt èxit va ser l'exposició de peces fetes amb forja, amb una col·lecció de més de 100 picaportes o un vaixell pirata espectacular.

Les visites continuen
La Trobada Internacional de Forjadors suposa molt "més moviment" al poble. Comerços i restaurants -també dels pobles veïns- es beneficien de la gran afluència de gent.

A més, Barniol subratlla que durant els caps de setmana següents a la trobada, Alpens continua rebent un "degoteig" de gent que va a veure la nova escultura. La d'enguany la veuran només d'arribar acompanyada d'unes vistes espectaculars del municipi.
 

Acabant de col·locat l'escultura a l'entrada d'Alpens. Foto: Carles Fiter

Arxivat a