La gespa de la final de la Champions, d'Osona a París

Royalverd, empresa garrotxina del Grup Morera, inicia el trasllat de l'herba cultivada els darrers mesos en uns terrenys de la Gleva per col·locar-la a l'estadi Saint-Denis, seu del duel entre el Madrid i el Liverpool

La gespa cultivada a la Gleva (Osona), en l'inici dels treballs de trasllat fets aquest diumenge.
La gespa cultivada a la Gleva (Osona), en l'inici dels treballs de trasllat fets aquest diumenge. | ND
23 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:19h
La final de la Champions League entre el Liverpool i el Reial Madrid es disputarà aquest dissabte a l'estadi de Saint-Denis de París. Però la gespa sobre la qual es jugarà el duel que decidirà el nou campió d'Europa encara era aquest diumenge al vespre a Osona. Concretament, en uns terrenys de Can Corominetes, una finca de la Gleva (Les Masies de Voltregà), en els quals s'ha estat cultivant en els darrers mesos perquè arribi en perfecte estat a la capital francesa. Se n'ha encarregat l'empresa Royalverd, amb seu a Les Preses i que forma part del Grup Morera. Els seus operaris han treballat en els últims hores en la retirada dels panells d'herba, transportats a París en camions frigorífics per iniciar-ne la col·locació de forma immediata a l'estadi escollir per acollir la final continental.

Els treballs de retirada del tapís verd dels terrenys osonencs van començar ahir a la tarda i han continuat durant tota la nit d'aquest diumenge a dilluns. D'acord amb els plans de la UEFA, la col·locació de la gespa es farà de forma immediata. Tot i que només falten sis dies per a la final, aquest tipus d'operacions -de les quals Royalverd n'és especialista, perquè acumula més de dues dècades de col·laboracions amb el futbol professional- requereixen de poc marge de temps.
 
L'estament del futbol europeu ha seguit puntualment l'evolució de l'herba cultivada a Osona, amb visites periòdiques del personal encarregat dels preparatius de la final. Els entrenaments previs al partit a Saint-Denis es faran divendres, tres dies després que la gespa hagi estat col·locada a l'estadi que acull habitualment els partits de la selecció francesa.

Royalverd va assumir l'encàrrec de la final de la Champions després que la UEFA decidís portar-ne l'organització a París. La localització inicial era a Sant Petersburg, però la guerra a Ucraïna també va comportar sancions a Rússia en el món del futbol. Amb 24 anys d'experiència en la preparació i manteniment de gespa esportiva, l'empresa de la Garrotxa va triar el centre de producció de la Gleva per atendre la petició de la UEFA, per bé que també en disposa d'un altre a la Vall d'en Bas.

En aquestes dues localitzacions atén les exigències de gespa de competició d'estadis com el Wanda Metropolitano (Atlètic de Madrid), San Mamés (Athletic Club de Bilbao) o el Ciutat de València (Llevant). De fet, la firma garrotxina treballa amb la meitat dels equips de la Lliga espanyola en el manteniment dels seus estadis i les respectives ciutats esportives.
Arxivat a