​Qui és el grup inversor interessat en el Roser de Sant Julià de Vilatorta?

El despatx financer Argos Capital tancarà l'acord si aconsegueix els concerts econòmics i que l'alumnat continuï al centre concertat

El col·legi El Roser aquest dissabte al matí durant la jornada de portes obertes.
El col·legi El Roser aquest dissabte al matí durant la jornada de portes obertes. | Carles Fiter
23 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:58h
Dissabte passat, el col·legi El Roser de Sant Julià de Vilatorta va poder celebrar finalment una jornada de portes obertes. Van substituir les del març, que es van veure irrompudes pel sobtat anunci del tancament del centre concertat per part del patronat de la Fundació privada Puig i Cunyer.

Des de llavors, la situació ha canviat radicalment. A finals d'abril es va anunciar que l'escola no tancaria el curs vinent (el patronat va retirar la sol·licitud) i que un inversor particular estava interessat a assumir la gestió del centre.

Qui és aquest inversor? Es tracta d'Argos Capital Partners, amb seu a Sant Cugat del Vallès, un despatx financer que, tal com recull el seu web, és especialista en finançament bancari, aixecament de capital, compravenda d'empreses i gestió patrimonial.

Aquest despatx financer encara està en negociacions i es preveu que aquesta setmana sigui crucial per tancar un acord. Tal com ha pogut saber Osona.com, perquè tot plegat arribi a bon port el grup té dues premisses: que es mantingui l'alumnat d'aquest curs al següent; i que s'obtinguin el 80% dels concerts econòmics demanats al Departament d'Educació per a Primària i Secundària (sobretot per a 1r d'ESO).

Si tot acaba bé, el grup assumirà el deute que arrossega el centre, xifra del qual avui dia encara no ha transcendit. També s'ha compromès a mantenir l'actual model de l'escola, potenciant l'anglès, i, fins i tot, augmentant l'oferta, sumant-hi Batxillerat i cicles formatius.

Després de mesos de lluita, aquest dissabte, famílies, mestres i personal de l'escola tornaven a mostrar l'escola amb tota la il·lusió. L'escola seguirà el curs vinent, però encara falta tancar qui assumirà el deute i la gestió d'aquest centre concertat.