​Prova pilot a Vic per mantenir netes les façanes de pixum de mascotes

L'Ajuntament regala un líquid ecològic a comerciants i veïns que ho havien reclamat en diverses ocasions

Elisabet Franquesa, Oscar Ramírez o Cristina Molas, durant la presentació de la prova pilot.
Elisabet Franquesa, Oscar Ramírez o Cristina Molas, durant la presentació de la prova pilot. | Aj. de Vic
Osona.com
20 de maig del 2022
L'Ajuntament de Vic ha començat una prova pilot per mantenir les façanes netes d'orins de gats i gossos. L'escenari de la iniciativa és el carrer de Gurb, però es vol fer extensiva a la resta de la ciutat amb la col·laboració veïnal i dels comerços.

Aquesta setmana, la regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, detallava que la iniciativa sorgeix de les peticions veïnals i de comerciants per posar fre a l'embrutiment de façanes, fruit de l'incivisme d'algunes persones propietàries de mascotes.

Prova pilot durant tres setmanes
D'aquesta manera, doncs, durant tres setmanes es ruixaran les façanes del carrer de Gurb (ja siguin entrades de blocs de pisos o comerços) amb una composició soluble detergent i repel·lent amb un doble objectiu: netejar la façana i evitar que els gossos i gats tornin a orinar-hi.

Oscar Ramírez, tècnic de l'empresa Canid que porta a terme l'acció, explicava que "el líquid per netejar és totalment ecològic, sostenible i natural i que no té cap afectació ni per a les persones ni pels animals". Es tracta d'un producte inodor que allunya els animals i que no és corrosiu per les façanes ni pel mobiliari urbà.

Tal com explicava la responsable dels Agents Cívics, Cristina Molas, totes les persones interessades en obtenir el nou producte poden adreçar-se a l'Ajuntament. Un cop feta la petició l'Ajuntament entregarà de forma totalment gratuïta una ampolla de vidre amb el producte i una ampolla amb dosificador per poder netejar l'espai en qüestió.

La prova pilot iniciada aquesta setmana se suma al repartiment de bidonets per diluir orins dels gossos, o les campanyes informatives per recordar l'obligatorietat de recollir excrements i portar el gos lligat, entre altres.

L'any passat es van fer 5.724 actuacions de seguiment de civisme. El 16,7% estaven relacionades amb les deposicions i orins d'animals domèstics a la via pública i es van tramitar 46 expedients per no recollir les femtes de les mascotes a l'espai públic. Unes sancions que es van poder fer gràcies a la identificació de l'ADN.
Arxivat a