​L'Esquirol tindrà institut escola el curs 2023-24

L'Ajuntament assumirà la reforma i l'ampliació del centre que s'enfila uns 2,4 milions

L'escola El Cabrerès de l'Esquirol també serà un institut.
L'escola El Cabrerès de l'Esquirol també serà un institut. | ACN
Carles Fiter
20 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:44h
Bones notícies al Collsacabra. A partir del curs 2023-2024, l'Esquirol tindrà institut escola. Així ho ha anunciat l'Ajuntament, que conjuntament amb l'AFA El Cabrerès i la direcció de l'escola El Cabrerès, han treballat per aconseguir aquesta fita. La setmana passada el Departament d'Educació ho va confirmar a la comunitat educativa i els ajuntaments de l'Esquirol, Rupit i Pruit, i Tavertet.

El Govern s'havia compromès a començar la Secundària el curs vinent, 2022-23, però després es va fer enrere. Això va caure com una galleda d'aigua freda al municipi, sobretot per a les famílies amb infants a sisè de primària. Es van mobilitzar i finalment s'ha anunciat que hi haurà institut escola, però el setembre del 2023.

Obres d'uns 2,4 milions
Tal com explica l'alcalde de l'Esquirol, Àlex Montanyà, per convertir l'actual escola en institut, és imprescindible fer obres: reformar i ampliar l'actual edifici. L'Ajuntament assumirà el cost de tot plegat que s'enfila uns 2,4 milions d'euros.

Està previst que el primer semestre del 2023 comencin les obres. Mentre que l'ampliació es pot fer paral·lelament al curs escolar, la reforma s'ha de fer en període d'estiu per no afectar les classes. "La reforma es preveu en la primera planta i la planta baixa", detalla l'alcalde. En tot cas, "no serà fins al curs 2024-25 que es podrà fer ús del nou espai", afegeix.

El Departament, per la seva banda, assumirà tot el mobiliari.

La importància d'un institut escola al Collsacabra
Montanyà subratlla encara "no som conscients de l'abast que tindrà l'institut escola" al Collsacabra. En aquest sentit, apunta que fins d'aquí a uns anys no es notarà aquesta fita, que significa més arrelament i menys despoblament.

L'alcalde explica que l'empadronament està augmentant i moltes famílies pregunten per l'escolarització dels seus fills. Tot plegat, "és molt positiu per a l'Esquirol, Rupit i Tavertet, i totes les famílies que vulguin viure al Collsacabra", conclou.