​Vic impulsa un nou servei d'atenció psicològica per a joves

Molts joves reconeixen que la seva salut emocional ha empitjorat després de la pandèmia

Durant la presentació del nou servei al Vic Jove.
Durant la presentació del nou servei al Vic Jove. | Carles Fiter
19 de maig del 2022
La pandèmia de la Covid-19 ha tingut un efecte psicològic en molts joves. S'ha vist afectada la seva autoestima, la seguretat, la relació entre iguals... "El malestar de cada jove es pot manifestar de forma diferent, des de crisis d'ansietat, canvis de conducta, alteracions en l'alimentació o addiccions per canalitzar les emocions", explicava aquest dimarts la psicòloga de la cooperativa Àgape, Judit Farré.

Per tot plegat, l'Ajuntament de Vic ha decidit impulsar un servei d'atenció psicològica per a joves. "Aquest nou servei vol donar resposta a les necessitats dels joves, famílies i professionals de centres i serveis", remarcava la regidora d'Educació i Joves, Elisabet Franquesa.

D'aquesta manera, els dijous a la tarda (de 16 a 19h), aquells joves de 12 a 29 anys (o famílies o professionals) que ho vulguin poden anar al Vic Jove. També poden adreçar-se a un número de telèfon a través d'un missatge de Whatsapp. El servei, que coordina la cooperativa Àgape, és totalment gratuït, està adreçat a joves i vol donar eines per gestionar les emocions.

"Demanar ajuda, encara costa", deia la regidora Franquesa. Per això, s'ha decidit ubicar el suport en un espai diferent del d'un centre sanitari. A més, tal com afegia la tècnica d'Igualtat d'OTIG Laura Icart, "la primera porta d'entrada és un Whatsapp de forma anònima".

El tècnic de Joventut Joan Casas apuntava que la necessitat de disposar de "més recursos de suport emocional" es va detectar sobretot durant l'elaboració del pla local de joventut. En la diagnosi, el 40% de joves van reconèixer que la seva salut emocional era pitjor després de la pandèmia.

Aquest nou servei s'emmarca en la iniciativa Intaboo, el projecte per resoldre dubtes als joves i famílies sobre diverses temàtiques com poden ser les drogues, les relacions sexoafectives, la identitat de gènere i l'orientació sexual, entre altres.
Arxivat a