La UAB investeix Cristina Gallach com a doctora honoris causa

La cerimònia d'investidura a la periodista i diplomàtica osonenca se celebra aquest dimarts

Cristina Gallach
Cristina Gallach | UAB
Osona.com
16 de maig del 2022
La periodista i diplomàtica Cristina Gallach, de Sant Quirze de Besora, serà investida com a doctora honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) aquest dimarts, 17 de maig, en una cerimònia a la sala d'actes del Rectorat. El nomenament de Gallach ha estat proposat per la Facultat de Ciències de la Comunicació i Carmina Crusafon, professora del Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació, que actuarà com a padrina de la doctorand. 

Tal com recull la universitat, Gallach és la dona espanyola que ha ocupat el lloc de major rang a Nacions Unides i l'única que ha ocupat altes responsabilitats tant a aquesta institució com a la Unió Europea i l'OTAN. Es va llicenciar en ciències de la informació per la UAB el 1982 i va cursar a continuació un màster en relacions internacionals a la Universitat de Colúmbia, als Estats Units. La seva carrera periodística va començar a El 9 Nou i va continuar a El Noticiero Universal, TVE, el diari Avui, Catalunya Ràdio, El Món i l'agència EFE, on va ocupar diverses corresponsalies a Estats Units, Europa central i oriental i Brussel·les.

Des de 1996, la seva trajectòria s'ha vinculat a les tasques d'informació i comunicació en institucions internacionals, com l'OTAN, el Consell de la Unió Europea o Nacions Unides. Les seves darreres responsabilitats s'han desenvolupat al govern espanyol com a alta comissionada per a l'Agenda 2030 i secretària d'Estat d'Afers Exteriors i per a Iberoamèrica i el Carib.

Gallach també ha rebut guardons del Col·legi de Periodistes de Catalunya, de l'Associació de la Premsa de Madrid, de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya i de l'Associació de Diplomats en Ciències Econòmiques de Catalunya. És col·legiada d'honor del Col·legi d'Economistes de Catalunya i el Financial Times la va triar l'any 2009 com una de les trenta persones més influents de les institucions europees.