Museus

El poder dels museus d'Osona

Els espais culturals organitzen desenes d'activitats en el marc del Dia Internacional dels Museus

per Osona.com, 13 de maig de 2022 a les 12:54 |
Durant la presentació de les activitats del Dia Internacional dels Museus que comencen aquest cap de setmana. | Osona Turisme
Un any més, una desena de museus i espais culturals d'Osona han sumat esforços per posicionar i potenciar el patrimoni cultural i museístic de la comarca amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Per tot plegat, s'han organitzat activitats i jornades de portes obertes entre el dissabte 14 de maig i el diumenge 22 de maig. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

Sota el lema "El poder dels museus", els espais que hi participen són el Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses, Espai Montseny, Fundació Jacint Verdaguer, Fundació Miquel Martí Pol, MEV. Museu d’Art Medieval, Monestir de Sant Pere de Casserres, Museu Arqueològic de l’Esquerda, Museu de la Torneria de Torelló, Museu de l’Art de la Pell, Museu del Ter i Xarxa de Patrimoni Rural. Ecomuseu del Blat.

Entre les activitats destaca la del Museu d'Art Medieval de Vic (MEV), que commemora els 20 anys del nou edifici amb una Nit de Museus plena d'activitats, tant a dins al museu com a la plaça Bisbe Oliba. 

"Lladre de Museus" per a les famílies i joves


Una de les principals novetats d'enguany ha estat la presentació del joc del "Lladre de Museus". Es tracta d'un projecte conjunt elaborat de forma coordinada des del Consell Assessor de Museus d'Osona amb l'objectiu d’apropar els museus a famílies i joves des d'una visió global de comarca. El joc consisteix a descobrir qui és el lladre, quines obres ha robat i on les ha amagat. Aquesta setmana s'ha llençat el joc en fase de prova i durant els pròxims mesos es posarà a disposició d'aquells que hi estiguin interessats.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació