Foment també apretarà pel desdoblament de l'R3

La integració de Fepime a Foment vol donar més visualització al Consell Empresarial d'Osona

La presidenta del CEDO, Lurdes Baulenas, i el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, aquest dijous a Vic.
La presidenta del CEDO, Lurdes Baulenas, i el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, aquest dijous a Vic. | Adrià Costa
13 de maig del 2022
Foment del Treball apretarà pel desdobalment de l'R3, la millora de la C-17 i l'agilització de la formació professional a Osona. Així ho van explicar aquest dijous en una trobada amb el Consell Empresarial d'Osona (CEDO).

La trobada va servir principalment per presentar la integració de la Fepime (Federació de Petites i Mitjanes Empreses de Catalunya) a Foment i com es vol visualitzar la veu del territori dins d'aquesta patronal. De fet, el CEDO ja formava part d'ambdues organitzacions.

Les principals demandes dels empresaris d'Osona són les millores en les infraestructures i en la formació. Tal com exposava, la presidenta del CEDO, Lurdes Baulenas, el desdoblament de l'R3 és "un dels dèficits més importants que hi ha a la comarca per desenvolupar-nos".

Per la seva banda, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, explicava que la pressió de la patronal es traduirà en parlar amb les autoritats pertinents -Generalitat, Estat i Renfe- per "empènyer" aquest assumpte. "Posarem el nostre granet de sorra per poder influir i que es pugui desenvolupar amb més velocitat i eficiència", afegia.

De fet, Baulenas recordava que existeix una oficina tècnica -liderada per Creacció- que està treballant en el desdoblament de l'R3. "Com més siguem a defensar-lo, millor", concloïa.
 

María Helena de Felipe, Lurdes Baulenas i Josep Sánchez Llibre, al mig, amb membres de les tres organitzacions. Foto: Adrià Costa.


Donar més visibilitat al territori
"Amb la nova integració, hi haurà més visualització del territori", deia Sánchez Llibre, subratllant que "la relació que hi havia fins ara es multiplicarà exponencialment".

Tal com exposava la presidenta de Fepime, María Helena de Felipe, es vol donar més visibilitat a les 23 organitzacions, que com el CEDO, treballen des del territori. Per això, es crearà un Consell Territorial i Sectorial de la petita i mitjana empresa per "concentrar-se en les necessitats dels territoris".

"Aquesta integració servirà perquè el CEDO sigui més potent i eficient i totes les empreses integrades puguin tenir més representativitat dins la confederació", concloïa Sánchez Llibre.