​ La Festa Verdaguer arrenca a Folgueroles amb els actes més populars

Les activitats més tradicionals es combinen amb l'estrena de dos projectes audiovisuals

La Festa Verdaguer, l'any passat
La Festa Verdaguer, l'any passat | Josep Maria Montaner
Osona.com
12 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:58h
La Festa Verdaguer arrenca aquest divendres a Folgueroles. Fins al 12 de juny, el poble natal de Jacint Verdaguer i Barcelona acolliran més d'una trentena d'actes entre espectacles, conferències, jornades acadèmiques, rutes literàries, concerts i actes populars. Podeu consultar tot el programa aquí.

De fet, els actes més populars són els que donen el tret de sortida a la Festa Verdaguer i els protagonistes de tot el cap de setmana. Hi haurà les activitats més tradicionals com l'Arbre de Maig, els Ballets de Folgueroles i l'ofrena floral, però també hi haurà espai per al segon Concurs de Corrandes i el Mercat de Llibre Vell.

Com a novetat s'estrenen els projectes audiovisuals de la Fundació Jacint Verdaguer: Canigó 1883 i Lo Mariner de Sant Pau en audioconte il·lustrat en històries de sorra per Toni Ortiz. També destaca l'espectacle El Joglar, a càrrec del músic i compositor Arnau Tordera.

A més dels actes d'aquest primer cap de setmana, la proposta Flors del Desvari, arriba aquest any a la 13a edició apostant per la creació poètica i musical en una jam session de música i paraula a l'espai emblemàtic de La Damunt, amb un cartell de poetes i músics amb noms com Clara Garí, Carles Dachs, Gerard Cisneros i Chantal Poch, amb la música de Pere Girbau i Carles Girbau.

Enguany la programació també amplia les propostes de rutes literàries amb diferents excursions i activitats a llocs emblemàtics de la vida del poeta, com ara la taula rodona i recital "Un fil de tinta" al Monestir de Cuixà, al peu del Canigó, a la Catalunya Nord. 

Pel que fa a les excursions, destaca la Diada Verdaguer excursionista el 22 de maig amb tres rutes pels llocs verdaguerians de Folgueroles i l'Espai Natural Guilleries-Savassona. Dies més tard, el 28 de maig, tindrà lloc l'itinerari comentat "La darrera ascensió de Jacint Verdaguer" vista sobre el mapa al Parc Natural del Montseny. A Barcelona també s'han organitzats diverses activitats al MUHBA Vil·la Joana.