sanitat

Art urbà a Vic per reconèixer la infermeria com una feina «essencial»

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona reclama la contractació de 24.000 infermeres més

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 12 de maig de 2022 a les 17:38 |
Durant la creació artística per reivindicar la infermeria. | COIB
La rambla del Carme de Vic ha estat un dels quatre punts de Catalunya escollits per reivindicar la infermeria, aquest dijous 12 de maig coincidint amb el Dia Internacional de les Infermeres. En una acció d'art urbà, el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha ubicat cubs gegants també a Barcelona, Vilanova i la Geltrú, i Terrassa, per visibilitzar la seva tasca i reclamar més reconeixement, sous més alts i facilitar la conciliació

Des de Terrassa, la secretària de la junta de govern del COIB, Paqui Pavón, ha reivindicat la tasca de les infermeres que "cuiden la salut de la població tan física, mental i social per donar-li la màxima autonomia". En aquest sentit, ha expressat que actualment a Catalunya hi ha 48.000 infermeres en actiu, una mitjana de 6,2 infermeres per cada 1.000 habitants, molt per sota de la mitjana de 9,5 que hi ha a Europa o del 8,6 de Navarra. 


En aquest sentit, ha manifestat que caldria contractar 24.000 infermeres més per aconseguir estar en la mitjana europea. "S'ha vist que amb més infermeres, la població té millor salut i més benestar". En aquest sentit, després de la pandèmia des del Col·legi apunten que moltes infermeres estan marxant a altres països europeus on tenen millors condicions. 
 

Els veïns de Vic han pogut escriure missatges per a les infermeres. Foto: Osona.com.


Una altra de les protestes que fa aquest col·lectiu se centra en els contractes de treball precaris. "Un 40% són temporals i amb moltes rotacions que impedeix conciliar la vida personal i professional", ha asseverat Pavón. A més a més, consideren que s'hauria de passar de la categoria A2 a l'A1 per millorar les condicions salarials. 

L'encarregada d'elaborar el mural a Vic ha estat l'artista galleta maria. També s'ha convidat als veïns de Vic a participar en l'obra deixant un missatge de suport al col·lectiu. S'hi ha pogut llegir: "La professió més humana", "Menys polítics, més infermeres!" o "Mai tindreu el reconeixement que us mereixeu!". 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació