El Govern fixa l'agost com a data límit perquè l'Estat aclareixi el traspàs «integral» de Rodalies

Puigneró demana que les vies amb un 80% de recorregut a Catalunya passin a ser de la Generalitat

Redacció
14 de maig del 2022
El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, ha fixat l'agost com a "data límit per veure si realment hi ha una voluntat política de fer un traspàs integral de Rodalies" a la Generalitat. Ho ha detallat al ple del Parlament d'aquesta setmana en resposta a una interpel·lació de la CUP-NCG sobre el sistema ferroviari. Puigneró ha explicat que fa mesos que estan treballant amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per concretar aquest traspàs i ha confiat que "acabi a bon port".

Per al també conseller de Polítiques Digitals i Territori, la gestió de Rodalies des de Catalunya és el "principal" projecte del seu departament i "l'única solució possible" als problemes que arrossega la xarxa d'Adif i el servei de Renfe al país. Per això, ha reclamat "un traspàs complet i integral" que inclogui "estacions, trens, vies, finançament, personal i diners" per evitar "un mal servei que afecta milions de catalans que cada dia l'utilitzen". Segons Puigneró, el traspàs a la Generalitat és "factible" però cal "voluntat política" per part del govern espanyol.

A més, veu en la nova llei del sector ferroviari que s'està tramitant al Congrés dels Diputats una "oportunitat per guanyar terreny de gestió" per a Catalunya. Així, ha demanat a la CUP que doni suport a l'esmena que Junts ha presentat a la cambra baixa espanyola perquè "les vies que tenen un 80% del seu recorregut en territori de Catalunya es traspassin a la Generalitat".