​Manlleu ja té patrulla canina

El nou gos policia ja ha aixecat 22 sancions per drogues en només dos dies

Eir, el primer gos policia de Manlleu
Eir, el primer gos policia de Manlleu | Carles Fiter
11 de maig del 2022
Manlleu acaba d'incorporar la unitat canina (K9) a la seva Policia Local. El nou gos policia es diu Eir, té 3 anys i és un creuat de Pastor Belga Malinois. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Arnau Rovira, aquesta incorporació respon a una necessitat ciutadana per prevenir l'incivisme i els fets delictius contra la salut pública.

El sergent Moisès Gimeno subratlla que el gos "és una eina de suport a la patrulla". "Fa una feina no invasiva perquè marca de seguida les substàncies", com cocaïna o cànnabis. A més, "és un element dissuasori" per donar resposta "a la percepció d'inseguretat".

Aquesta iniciativa estarà en fase de prova durant un any. "És una prova pilot, però amb la idea que s'acabi incorporant de manera definitiva", explica el regidor. De fet, ja hi ha una agent del cos que es cuida del ca i s'ha format específicament per això.

Tal com avança Rovira, aquest gos és el "primer pas" per crear una unitat de "resposta d'emergència" en fets d'incivisme i inseguretat. L'Ajuntament té la intenció de crear una nova unitat dins el mateix cos -a curt o mitjà termini- que es complementa amb les càmeres de videovigilància o l'aplicació mòbil, que s'està acabant d'ultimar.

A tota màquina: 22 sancions en 2 dies
"Només ha treballat dos dies i ha aixecat 22 sancions", expliquen el regidor i el sergent. En tot cas, Rovira reitera que la funció "no de recaptar". "Tant de bo fossin zero", afegeix.

L'Eir és el segon gos policial que hi ha a Osona. El primer va ser en Barney, de la Guàrdia Urbana de Vic, que es va incorporar aquesta unitat el 2018. De fet, l'Ajuntament de Manlleu va poder veure com funcionava aquesta unitat a la Guàrdia Urbana de Vic i va decidir incorporar-la.
 

Durant la presentació de la unitat canina a la Policia Local de Manlleu. Foto: Carles Fiter.

Arxivat a