Sense notícies de la «vaga de pagaments» a l'estació de Vic

La majoria d'usuaris de l'R3 desconeixen la convocatòria que vol denunciar la manca d'inversió de l'Estat a les xarxes de transport de Catalunya

Tranquil·litat a l'estació de Vic amb l'arrencada de la «vaga de pagaments»
Tranquil·litat a l'estació de Vic amb l'arrencada de la «vaga de pagaments» | Carles Fiter
11 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:08h
Tranquil·litat a l'estació de Vic aquest dimecres a primera hora. Poc abans de les 8 del matí, els usuaris de tren de l'R3 anaven i venien de Ripoll o l'Hospitalet de Llobregat amb normalitat. La gran majoria desconeixia que arrencava la "vaga de pagaments". "No ho sabia", deia un jove estudiant de la Universitat de Vic. De fet, aquesta ha estat la principal resposta dels usuaris enquestats.

També ho constataven els diversos treballadors de l'estació. A primera hora, l'única mostra de la vaga que quedava era una petita enganxina -ja arrencada- en una de les màquines de bitllets. Els dos vigilants controlaven, com és habitual, l'entrada i sortida, però no han hagut d'intervenir.

Sota el lema "Si Madrid no paga, no paguem!", el col·lectiu Batec, que ha convocat aquesta vaga, vol denunciar la manca d'inversió de l'Estat a Catalunya en les xarxes de transport. De fet, Renfe i Adif incompleixen amb Catalunya deu cops més que amb Madrid.

Un altre usuari reflexionava sobre el fet de secundar la vaga individualment. Per exemple, si una persona decideix no pagar a Vic, haurà de passar el tiquet per sortir en la majoria d'estacions de l'àrea metropolitana. A més, també hi ha una alta probabilitat que l'interventor passi per als vagons durant el trajecte. Qui tampoc ha secundat la vaga és el grup de defensa de l'R3 "Perquè no ens fotin el tren".

A la denúncia de la manca d'inversió, hi ha coincidit un fet habitual en aquesta línia: els retards. Una trentena de persones feien cua per reclamar la devolució del bitllet perquè el tren arribava gairebé mitja hora tard de l'Hospitalet de Llobregat. Tal com denunciava un jove, és una situació recurrent a l'R3.
 
Arxivat a