06
de maig
del
2022
Actualitzat
el
09
de maig
a les
16:18h
Osona Cuina, Fet a Osona i Osona Terra, juntament amb Lactium, impulsen les jornades gastronòmiques#PlatLactium. Del 6 al 22 de maig restaurants del col·lectiu gastronòmic comptaran amb un plat elaborat amb formatges d'Osona Terra i de Fet a Osona.
El col·lectiu Osona Cuina dona el tret de sortida així a la Fira Lactium de Vic amb unes noves jornades gastronòmiques centrades en formatges osonencs. Es tracta d'una proposta gastronòmica on 9 restaurants d'Osona Cuina introdueixen els formatges en plats dolços i salats. Algunes de les propostes ja formen part de la carta habitual dels restaurants mentre que d’altres s’han creat expressament per a l’ocasió.
Els plats que formen part d’aquestes jornades són:
Hamburguesa de vedella ecològica amb formatge Pedraforca de Mas Rovira (Ca la Cinta)
Flatbread de carbassó amb Carrat de Bauma, tomàquet sec i pipes de carbassa (La Cerve i el Drau)
Bunyol farcit de formatge madurat del Molí de la Llavina, puré de carxofa i maionesa de ceps (Mas Monells)
Pastís de formatge amb Blau de Jutglar de Reixagó (Fonda Sala);
Milanesa de pollastre amb formatge Jove de Cabra de Riudavets (El Gravat)
Formatge fresc d’ovella del Serradet de Barneres i verdures fresques de l’Horta (L’Horta)
Cassoleta de verdures amb formatge Garrotxa de Mas Rovira (Tresona XXI);
Carbassó escalivat amb crema àcida de Cremós de Borredà de Bauma i anxoves (DeVici)
Pastís de formatge d'Osona Terra (Garrotxa de cabra de Mas el Garet, formatge d'ovella de Molí de l'Alzina i mató de vaca de Granja Comas) (Arka).
Aquesta col·laboració dona el tret de sortida del Lactium, que se celebrarà el cap de setmana del 14 i 15 de maig al Parc Jaume Balmes de Vic. D'aquesta manera es potencien els lligams d'Osona Cuina, Osona Terra i Fet a Osona amb els esdeveniments gastronòmics de la comarca i es promocionen els productors de proximitat.
El col·lectiu Osona Cuina dona el tret de sortida així a la Fira Lactium de Vic amb unes noves jornades gastronòmiques centrades en formatges osonencs. Es tracta d'una proposta gastronòmica on 9 restaurants d'Osona Cuina introdueixen els formatges en plats dolços i salats. Algunes de les propostes ja formen part de la carta habitual dels restaurants mentre que d’altres s’han creat expressament per a l’ocasió.
Els plats que formen part d’aquestes jornades són:
Hamburguesa de vedella ecològica amb formatge Pedraforca de Mas Rovira (Ca la Cinta)
Flatbread de carbassó amb Carrat de Bauma, tomàquet sec i pipes de carbassa (La Cerve i el Drau)
Bunyol farcit de formatge madurat del Molí de la Llavina, puré de carxofa i maionesa de ceps (Mas Monells)
Pastís de formatge amb Blau de Jutglar de Reixagó (Fonda Sala);
Milanesa de pollastre amb formatge Jove de Cabra de Riudavets (El Gravat)
Formatge fresc d’ovella del Serradet de Barneres i verdures fresques de l’Horta (L’Horta)
Cassoleta de verdures amb formatge Garrotxa de Mas Rovira (Tresona XXI);
Carbassó escalivat amb crema àcida de Cremós de Borredà de Bauma i anxoves (DeVici)
Pastís de formatge d'Osona Terra (Garrotxa de cabra de Mas el Garet, formatge d'ovella de Molí de l'Alzina i mató de vaca de Granja Comas) (Arka).
Aquesta col·laboració dona el tret de sortida del Lactium, que se celebrarà el cap de setmana del 14 i 15 de maig al Parc Jaume Balmes de Vic. D'aquesta manera es potencien els lligams d'Osona Cuina, Osona Terra i Fet a Osona amb els esdeveniments gastronòmics de la comarca i es promocionen els productors de proximitat.