​Vic vol fer pisos socials al bloc del solar de Genís Antel

L'Ajuntament ha de concretar quants habitatges s'hi poden fer

El bloc està en zona inundable i per tant només es pot reformar per dins amb l'estructura actual.
El bloc està en zona inundable i per tant només es pot reformar per dins amb l'estructura actual. | Adrià Costa
05 de maig del 2022
L'estiu de 2021, Vic va adquirir el solar de l'antiga fàbrica adobera Genís Antel. Aquests terrenys, que abans de l'actual POUM estaven programats per construir-hi habitatge, es convertiran en un gran espai públic. I enmig de tot aquest solar, hi ha un bloc de pisos tapiat.

Durant el ple d'aquest dilluns, la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, va anunciar que l'Ajuntament té la intenció de fer-hi pisos socials. En declaracions a Osona.com, concreta que el fet que estigui en zona inundable, l'edifici mantindrà la carcassa i "només es podrà treballar amb els pisos existents".

Per tant, quants n'hi haurà encara és una incògnita: "Cal veure quantes cèdules d'habitabilitat hi ha". La xifra ronda entre els sis o vuit pisos. Encara tampoc es pot concretar el preu per reformar-los. Malgrat tot això, Palmero reitera que l'objectiu de l'Ajuntament és transformar-los en habitatges de protecció oficial.

D'aquesta manera, si s'arriben a executar tots els projectes del seu voltant, aquest bloc estarà en un entorn privilegiat. Tindrà un gran parc verd al costat i el Campus de Salut de la UVic, del Prat d'en Galliners, al davant.
Arxivat a