Tres detinguts per robar un catalitzador a Tona

Un testimoni ha alertat la policia local en veure com manipulaven un cotxe

Carles Fiter
03 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:31h
Tres homes, d'entre 49 i 35 anys, han estat detinguts aquesta matinada per robar un catalitzador a Tona. Al voltant de dos quarts de 2, un testimoni ha alertat la policia local en veure que els tres individus manipulaven un cotxe estacionat.

Els agents s'han desplaçat fins al lloc dels fets, però no se'ls ha interceptat fins al carrer Doctor Bayés. En veure que coincidien amb la descripció del testimoni, s'ha procedit a escorcollar-los. Al maleter del cotxe, s'hi ha trobat un catalitzador, valorat en 870 euros, i les eines amb les quals l'han sostret. Han acabat detinguts pels Mossos d'Esquadra per un delicte de furt.

El catalitzador està situat a la part exterior del vehicle. Per això, els Mossos consideren aquestes sostraccions com a furts i no com a robatoris amb força. La funció principal d'aquesta peça és reduir les emissions contaminants dels gasos que produeix el motor.

Per què el roben? Es tracta d'una peça d'un alt valor, que oscil·la entre els 300 i 2.000 euros. Aquest preu s'enfila sobretot en vehicles com les furgonetes. Un de nou en aquesta classe de cotxes no baixa del miler d'euros. A més d'això, als lladres també els crida l'atenció el material amb el qual estan fabricats: metalls preciosos com platí, rodi i pal·ladi.
Arxivat a