Anna Erra: «Puigdemont continuarà sent la peça clau de Junts»

L'alcaldessa de Vic no contempla presentar-se la presidència del partit al congrés del juny

Anna Erra presidint el ple de Vic.
Anna Erra presidint el ple de Vic. | Adrià Costa
03 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:53h
Carles Puigdemont no repetirà com a president de Junts. Així ho ha anunciat a través d'un comunicat enviat a la militància, en què subratlla que és necessari que el partit "tingui una nova presidència, que participi de les reunions executives, que participi a fons de les decisions polítiques que calgui adoptar".

En declaracions a Osona.com, Anna Erra -alcaldessa de Vic, vicepresidenta del partit i presidenta del consell nacional- ha subratllat que Puigdemont és "la peça clau" del naixement de Junts i ho continuarà sent "tingui el paper que tingui". "Continuarà estant amb Junts i el projectes per aconseguir la independència", ha afegit.

D'altra banda, Erra també ha volgut agrair la seva tasca al capdavant del partit durant aquesta època i des de l'exili. "La presó és molt complicada i l'exili també", ha dit.

El proper 4 de juny es farà el congrés del partit a Argelers, a la Catalunya Nord, des d'on es renovaran els principals càrrecs del partit. Preguntada sobre si opta a presentar-se al congrés, Erra no ho contempla. De fet, recorda que va esdevenir vicepresidenta del partit a petició de Puigdemont. L'alcaldessa apunta que amb la seva figura es volia ressaltar la importància del món local en el partit.

El fet que Puigdemont deixi la presidència implica que hi ha dues vacants fonamentals per omplir en el congrés: el lideratge institucional del partit i la secretaria general.

 
Arxivat a