Osonament desplega un pla de mobilitat

El PDE, que està adreçat a persones ateses i professionals, concreta una vintena d'accions

El nou Pla de Desplaçaments d'Empresa d'Osonament concreta una vintena d'accions.
El nou Pla de Desplaçaments d'Empresa d'Osonament concreta una vintena d'accions. | Osonament
Osona.com
02 de maig del 2022
Osonament acaba de desplegar el Pla de Desplaçaments d'Empresa (PDE) per aconseguir una mobilitat més sostenible i segura per als professionals i persones ateses. El propòsit de tot plegat és reduir la petjada de carboni de l'entitat a partir de promoure una mobilitat activa (a peu o en bicicleta), incentivar un major ús del transport públic, afavorir el cotxe compartit i incrementar l'ús del vehicle elèctric. Per realitzar aquest PDE, Osonament s'ha acollit a un programa d'ajuts impulsat per l'ATM de Barcelona.

Aquest pla concreta un total de 23 accions, entre les quals destaca la promoció de la mobilitat activa; la difusió i promoció del transport col·lectiu; el foment d'un ús racional del vehicle privat; i la millora de la gestió de la mobilitat.

El pla ha estat elaborat per l'empresa Anthesis-Lavola. Segons Xavier Codina, responsable del projecte, "el PDE d'Osonament és un pla ambiciós però realista, que considera totes les mobilitats de l'organització, i que combina mesures de gestió interna amb d'altres en les quals caldrà la col·laboració de les administracions o altres organitzacions ubicades en un entorn proper".

Per tal de fer una diagnosi de la situació de partida, el 2021 es va passar una enquesta als professionals i a les persones ateses, i es va fer una anàlisi molt acurada de l'accessibilitat de l'entorn, per determinar si les condicions són les òptimes per facilitar desplaçaments més sostenibles. També es van analitzar les diferents mobilitats vinculades als diferents serveis d'Osonament.